Hlavní obsah

Medaile pro poraženého mě nezajímá, svěřil se Nedvěd

PRAHA

Hořké zklamání prožíval v závěru Ligy mistrů český fotbalista Pavel Nedvěd. Nejdříve se v úspěšné semifinálové odvetě s Realem Madrid 'vyfauloval', ve finále pak jeho Juventus selhal při penaltovém rozstřelu. "Sedět na tribuně a nemoci zasáhnout do hry, to je hrůza. V kabině vládlo zklamání, takové ticho jsem ještě nezažil," řekl zklamaný Nedvěd.

Foto: PRÁVO

Pavel Nedvěd

Článek

Trpěl jste hodně na tribuně?

Pochopitelně, pro fotbalistu asi není nic horšího, než když musí sledovat takový zápas z tribuny a nemůže spoluhráčům pomoci.

Myslíte si, že by Juventus s vámi na hřišti vyhrál? Odborníci tvrdí, že byl v ofenzívě poloviční...

Tohle neumím říct, ani se to nedá. My jsme ve středu odehráli špatný zápas, chyběl nám pohyb, větší kreativita a údernost. Milán byl lepší a vyhrál zaslouženě, i když se mi to říká těžce.

Zklamání bylo asi obrovské...

Určitě. Nikdo v kabině nemluvil. Takové ticho jsem snad v Juventusu ještě nezažil.

Oplakal jste prohru?

To zase ne, ale jsem z toho hodně zklamaný a smutný. Do Juventusu jsem šel s tím, že chci vyhrát Ligu mistrů. Teď jsme to měli na dosah. Není nic horšího, když zůstanete kousíček pod vrcholem.

Lze tohle zklamání srovnat s prohrou ve finále mistrovství Evropy 1996 s Německem?

Pro mne bylo největší v životě. V Anglii jsme samozřejmě byli také smutní, ale tam jsme překvapili, naše účast ve finále byla vrcholem. Prohra samozřejmě mrzí vždycky.

Vy jste si ani nedošel pro stříbrnou medaili...

Nedošel, protože jsem chtěl pohár. Medaile pro poraženého finalistu mě nezajímá. Nemám ji.

Mnoho odborníků tvrdí, že by se žluté karty do finálových zápasů tak velkých soutěží neměly počítat...

To je hezké, ale záleží na UEFA, jak rozhodne. Mně už to nepomůže, ale souhlasím s tím.

Třeba si zahrajete finále za rok a zvednete pohár nad hlavu. To vás neláká?

To je hezké těšítko, ale teď o tom opravdu vůbec nepřemýšlím. To, co říkáte, může skutečně přijít, ale také si už nikdy nemusím finále Ligy mistrů zahrát.

Na co se teď soustředíte?

Na reprezentaci. Už se těším na sraz, určitě s klukama přijdu na jiné myšlenky. Chtěl bych s tímhle mužstvem postoupit na mistrovství Evropy, a to vyhrát. Na to se teď asi nejvíce upnu.

Využijete pozvání týmu West McLarem Mercedes na nedělní GP Monaka formule 1?

S největší pravděpodobností ano, jednak mě formule zajímá a Monako patří k tomu nejlepšímu, co je k vidění. Přišel byl také na jiné myšlenky. Musím však vyřídit ještě nějaké záležitosti, ale udělám všechno proto, abych to stihl.

Reklama

Související témata: