Hlavní obsah

Talentovaný obránce Shaw znovu hraje, Mourinhově kritice navzdory

Je mladý a talentovaný. Svůj debut za seniorský výběr reprezentace Albionu si odbyl už před více než třemi lety, v pouhých osmnácti letech. O pár měsíců později už přestupoval do Manchesteru United. Pod José Mourinhem se však jeho strmý vzestup zabrzdil. Trenérovu kritiku si vzal obránce Rudých Ďáblů k srdci a už se znovu objevil v základní sestavě.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Obránce Manchesteru United Luke Shaw.

Článek

Nebývá to častý jev, alespoň ne v českých luzích a hájích. Přísná slova trenéra často hráči jen přehlížejí a nedokáží si přiznat, že by mohli pracovat lépe. Luke Shaw se s tím popral, uznal, že do tréninku mohl dát více a teď se rve o návrat do sestavy United.

José Mourinho několikrát během sezóny upozorňoval, že někteří hráči nepracují až tak dobře, jak on sám by si představoval, jedním z nich byl i jednadvacetiletý zadák a odchovanec Southamptonu. „Měli jsme s trenérem řeč, která měla vyčistit vzduch. Víte, vždy jsem trénoval dobře, ale uvědomil jsem si, že on chce ještě více. Ptal se mě na soustředění, moje ambice a cíle."

Shaw si prošel těžkými měsíci, až v poslední době přišel obrat, v posledním zápase proti Sunderlandu už odehrál šedesát minut a po vystřídání ho odměnil Mouriho obejmutím. „Je to pro mě důležité, nemám za sebou dobré období, ale myslím, že se teď všechno otáčí správným směrem."

„Důležité bylo, že i po jeho kritice jsem se neurazil a teď mi jeho gesto dodalo sebevědomí, cítím se být lepší jako fotbalista i jako člověk. Samozřejmě jsem chtěl hrát devadesát minut, ale i šedesát je dost. Když se ohlédnu zpátky, vzal jsem si jeho slova k srdci, opravdu jsem nemakal dřív tolik jako teď," zmínil mladík po zmiňovaném zápase se Sunderlandem.

A jaké jsou Shawovi další cíle? „Sezóna ještě neskončila, chci ukázat, co ve mně je. Po několika rozhovorech s Josém jsem viděl masivní změnu už po dvou týdnech, nejenom v tréninku a na hřišti, ale i v osobním životě, myslím, že jsem pochopil, co ode mě chce a jsem teď i lepší člověk,"uzavírá kapitolu o Mourinhovi mladý obránce.

Jsou to je slovíčka pro média? Nebo dokáže Mourinho opravdu hráče ovlivnit tak moc pozitivním směrem? To si asi můžeme jenom domýšlet, z reakcí obou to však vypadá na druhou variantu....

Reklama