Hlavní obsah

Kdepak góly. Tah na branku měl fotbalista hlavně při sázení, teď dostal tvrdý trest

Londýn
Aktualizováno

Záložník Joey Barton dostal od disciplinární komise anglické Fotbalové asociace za sázení na zápasy zákaz působení ve fotbale na 18 měsíců. Hráč prvoligového Burnley obvinění z porušení pravidel přijal a přiznal, že se jako gambler léčí, hodlá se ale odvolat proti délce trestu.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Joe Barton z Burnley to dokázal rozjet nejen na trávníku. Stal se z něj gambler a teď za to dostal trest. Na souboje s Manchesterem United musí rok a půl zapomenout.

Článek

"Jsem velmi zklamaný tvrdostí postihu. Toto rozhodnutí pro mě v podstatě znamená nucené ukončení fotbalové kariéry," uvedl čtyřiatřicetiletý Barton v oficiálním prohlášení. "Bojoval jsem se závislostí na hazardních hrách a předložil jsem FA lékařské záznamy. Jsem zklamaný, že to nebylo patřičně vzato do úvahy," dodal.

Podle vyjádření FA vsadil Barton vloni od 26. března do 13. května 1260 tiketů na výsledky zápasů, postupy a další detaily fotbalových zápasů, což je proti pravidlům. Problémový anglický záložník, jenž má za sebou dlouhou řadu prohřešků na hřišti i v soukromí včetně půlročního vězení, navíc musí zaplatit pokutu 30 000 liber (952 tisíc korun).

Reklama

Související témata: