Hlavní obsah

Šok pro hvězdu Citizens? Nová smlouva ano, ale za poloviční plat

Manchester/Praha
Aktualizováno

Rozhazují milióny, na letní nákupy údajně chystají balík, z kterého se všem zatočí hlava. Když ale Manchester City připravil nabídku nové smlouvy pro jednu ze svých hvězd, dokonale ji šokoval. Pokud chce totiž Yaya Touré pokračovat na Etihad Stadium, bude muset jít s platem o více než polovinu dolů.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Yaya Touré byl po utkání FA Cupu s Arsenalem hodně zklamaný z výkonu sudího. Proto přišel se zvláštním nápadem před derby s United.

Článek

Manažer Pep Guardiola se zkušeného záložníka z Pobřeží slonoviny nechce vzdávat, ale pouze za předpokladu, že bude souhlasit s radikálním snížením mzdy. To muselo Tourému pořádně zamotat hlavu, protože se s jeho osobou spojuje pohádková nabídka z Číny. Hráč ale podle médií hodlá pokračovat v Anglii. Jenže na současnou týdenní gáži 230 000 liber (zhruba 7,2 miliónu korun) bude muset zapomenout, na napíře v nové smlouvě bude svítit suma 100 000 liber (asi 3,1 miliónu korun).

Tourého k okamžitému rozhodnutí nic netlačí. Hodlá si fotbalu užívat. Dokonce odmítl nabídku k návratu do reprezentace, žádal jej o pomoc nový kouč národního týmu Marc Wilmots. Možnost účasti na MS 2018 nezabrala. „Ne, ne. Na tomhle nic měnit nebudu," řekl hráč.

Touré řekl, že jediné, co ho zajímá, je, aby Manchester City skončil v elitní čtyřce Premier League a vybojoval si pro příští sezónu možnost startu v Lize mistrů. Až pak nejspíš rozhodne, kde bude v kariéře pokračovat dál. Podle posledních informací má o jeho služby zájem dvojice nováčků Premier League - Brighton a Newcastle.

Reklama

Související témata: