Hlavní obsah

Senzační Čech: Nula číslo 190. Liga mistrů je pro Arsenal pořád hodně daleko

Londýn/Praha

Může se přetrhnout, je skoro neprůstřelný. Petr Čech za poslední čtyři mače v Premier League inkasoval jednou, ale naděje, že se v příští sezóně podívají do Ligy mistrů, je mizivá. „Jediné, co můžeme udělat, je porazit v posledním kole Everton. Pak budeme čekat, jestli si to soupeři uhrají taky. To neovlivníme," uvedl na svých stránkách Čech. Arsenal potřebuje skončit čtvrtý, ale kolo před koncem Premier League je v tabulce pátý o bod za Liverpoolem.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Petr Čech z Arsenalu.

Článek

Konkurent z Liverpoolu má v tažení za Ligou mistrů výhodu. V posledním kole hraje doma se sestupujícím týmem Middlesbrough, hlavně má ale o bod víc, takže když zvítězí, budou mít Čech a spol. ohledně Champions League smůlu. „Everton je hodně kvalitní, ale pro nás nic jiného než výhra nepřichází v úvahu," má jasno český gólman.

Liverpool několikrát během sezóny ztratil body s tabulkově horšími soupeři, jenže v tom by si s Arsenalem mohl podat ruce. V poslední době však Kanonýři šlapou a Čech sbírá čistá konta. To proti Sunderlandu bylo jeho 190. v Premier League. „Čisté konto je bonus, hlavně jsem rád za tři body," drží se naděje na Ligu mistrů rekordman v počtu čistých kont v nejvyšší anglické soutěži.

Proti poslednímu celku tabulky byl ještě v poločase bezbrankový stav, až v závěru Gunners rozhodli. „V první půli bylo trochu vidět, že nám po náročném programu chybí energie. A chvilku trvalo, než jsme se dostali do rytmu. Soupeř dobře bránil a pro nás to byla zkouška nervů a trpělivosti," popisoval gólman úterní zápas se Sunderlandem.

Podle Čecha bylo důležité, že jeho tým hrál dál trpělivě. „Bylo důležité nepropadat panice. Ve druhé půli jsme měli spoustu šancí. Oni hráli o čest, neměli co ztratit, zatímco my jsme museli vyhrát. Když jsme dali první gól, bylo hotovo," oddechl si gólman Arsenalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články