Hlavní obsah

Potvrzeno. Wenger povede Arsenal další dva roky

Londýn

Trenérem fotbalistů Arsenalu zůstává Francouz Arséne Wenger, který dnes podepsal novou dvouletou smlouvu. Londýnský tým vede už od roku 1996. O tom, že setrvá, psala britská média jako o hotové věci už včera, dnes byla zpráva potvrzena.

Foto: Darren Staples, Reuters

Arséne Wenger z Arsenalu se raduje ze zisku FA Cupu.

Článek

Měsíce dohadů a spekulací jsou u konce. Francouzský kouč podepsal kontrakt a povede tak Arsenal v 23. sezóně. Ročně by si měl vydělat osm miliónů liber. S novým kontraktem pro Wengera souhlasila v úterý večer správní rada klubu.

„Tenhle klub miluji a těším se na budoucnost s optimismem a vzrušením. Určitě budeme pokračovat v tom, co děláme dobře, a budeme se snažit být ve všem ještě silnější. Chceme posílit kádr," poznamenal Wenger, který vyjádřil spokojenost s tím, že mu podporu vyjádřil vlastník klubu Stan Kroenke. „Chtěl bych všechny v klubu ubezpečit, že děláme vše, co je v našich silách, abychom pro Arsenal získali další trofeje," dodal sedmašedesátiletý kouč. Ten by chtěl do Arsenalu získat hvězdu Leicesteru Riyada Máhreze.

„Naším cílem je vyhrát Premier League a další hlavní evropské trofeje," souhlasil s ambicemi trenéra Kroenke. „Očekávají to fanoušci, hráči, zaměstnanci i manažer. Dokud to nedokážeme, nebudeme spokojení. A Arséne je ten nejlepší člověk, který nám pomůže, aby se to stalo. Má naši plnou podporu," dodal majitel klubu.

Wenger byl v poslední době často kritizován fanoušky, někteří požadovali jeho odchod a vedle přinášení transparentů na zápasy zorganizovali i několik protestních akcí.

V této sezóně Arsenal skončil v Premier League až na pátém místě a nebude tak hrát Ligu mistrů. Malou náplastí byl zisk FA Cupu, kde ve finále Kanonýři porazili Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články