Hlavní obsah

Chystá se bláznivý obchod. Kdo bude nejdražším obráncem všech dob?

Liverpool/Praha

Liverpool chystá bláznivý obchod. V přetahované o stopera Virgila Van Dijka hodlá přeplatit Arsenal, Chelsea i Manchester City. Média mluví o sumě převyšující miliardu a osm set miliónů korun, což by z opory Southamptonu udělalo nejdražšího obránce všech dob. Pokud vše klapne, potvrdí se, že klub z Anfieldu rád nakupuje na jihu Anglie. Posilu od „Svatých", jak se Southamptonu přezdívá, nakupuje v poslední době rok co rok.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Liverpoolu JÜrgen Klopp se během duelu se Southamptonem hodně vztekal. A to i směrem k rozhodčím.

Článek

Pětadvacetiletý Van Dijk sice od ledna nehrál kvůli zranění kotníku, ale do té doby zářil tak, že se o stopera začal zajímat Manchester City, sledovala jej i Chelsea. Obránce se netajil touhou zahrát si v příští sezóně Ligu mistrů a jednání mohla začít.

První nabídka v podobě smlouvy na pět let a pohádkového příjmu ve výši 180 tisíc liber měla přijít od Citizens, jenže na podobné podmínky vábí hráče i Liverpool. A právě s ním se prý začne hráč brzy oficiálně o přestupu bavit. Kromě Ligy mistrů se mu údajně zamlouvá i skvělá práce manažera Jürgena Kloppa s týmem Reds. Tou je podle anglických médií hráč, který ma dva skotské tituly se Celtikem, doslova ohromen.

Liverpool si v nové sezóně zahraje Champions League a majitelé chtějí kádr posílit. Klopp by měl mít na nové hráče údajně k dispozici více než sto miliónů liber, takže by příchod Van Dijka mohl klapnout. Ze stopera by se tak stal nejdražší obránce světa. Tenhle primát dosud držel John Stones, když za něj Manchester City zaplatil Evertonu padesát miliónů liber. Teď by měla být přestupová suma ještě o deset miliónů vyšší.

Koho už Liverpool koupil ze Southamptonu
Sezóna 2014/15
Adam Lallana 26 miliónů liber
Dejan Lovren 21,5 miliónu
Rickie Lambert 4,6 miliónu
Sezóna 2015/16
Nathaniel Clyne 15 miliónů
Sezóna 2016/17
Sadio Mané 35 miliónů

Reklama