Hlavní obsah

Svěrkoše loví kluby z Ruska a Ukrajiny

OSTRAVA

Ekonomická recese fotbalového trhu v západní Evropě možná ovlivní i kariéru talentovaného Václava Svěrkoše. Podle informací Práva se už teď kolem střelce Baníku Ostrava začínají točit funkcionáři moskevských klubů Lokomotivu a CSKA, do hry o přestup by prý rádi vstoupili také zájemci z ukrajinského Dynama Kyjev.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Václav Svěrkoš (v modrém) byl v letošním ročníku postrachem prvoligových obran.

Článek

Původní spekulace o tom, že na spadnutí je Svěrkošův přestup do Interu Milán, se spíš ukázaly být přáním a hrou manažerů. Zájemce z Itálie se Baníku neozval. Na Bazaly by ovšem brzy měla přijít nesmírně lukrativní nabídka Lokomotivu Moskva. "Už jsem o tom něco slyšel, ale nic konkrétního nevím," řekl Právu Svěrkoš, kterému jen těsně utekla koruna Krále střelců právě skončeného ligového ročníku.

Autor 14 gólů uplynulé sezóny už se smířil s představou, že by se mohl stěhovat třeba do Moskvy. "Fotbal se hraje všude stejně, tak bych se ničeho nebál. Každý přestup do týmu, který se probojoval třeba do Ligy mistrů, by mi mohl prospět. Uvidíme, co přijde v dalších dnech," dodal Svěrkoš, jenž se údajně ocitl také v hledáčku španělských klubů Betisu Sevilla a Deportiva La Coruňa.

Reklama

Související témata: