Hlavní obsah

Ferrari prý uvažuje o angažování Montoyi

Stáj Ferrari podle italského deníku Gazetta dello Sport uvažuje o tom, že by v roce 2005 angažovala Kolumbijce Juana Pabla Montoyu. Ten by se mohl stát náhradou za Michaela Schumachera, pokud by německý jezdec po vypršení smlouvy v roce 2004 ukončil aktivní kariéru.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Juan Pablo Montoya přijímá gratulaci od Michaela Schumachera po vítězství v Monte Carlu.

Článek

Podle italských novin vedení Ferrari stále netuší, zda bude Schumacher pokračovat i po roce 2004. Montoya však zatím jakékoliv podobné úvahy odmítá. "Lidé mi říkali, abych se do Gazetty podíval, že se tam o mně píše. Nemohl jsem tomu uvěřit, v současné době se totiž rozhodně o ničem nejedná," řekl vítěz nedělní Velké ceny Monaka.

Ferrari by se mohlo po případném odchodu Schumachera dostat do problémů. Řada špičkových odborníků v této stáji je spojena přímo s pětinásobným mistrem světa a po jeho odchodu by zřejmě odešli také. Pokud by tým opustil technický ředitel Ross Brawn nebo sportovní ředitel Jean Todt, Ferrari by to oslabilo.

Podle Gazetty dello Sport Ferrari uvažuje také o tom, že od příští sezony vymění Rubense Barrichella, na jehož místo by mohl nastoupit testovací jezdec Felipe Massa. Podle italského deníku by Brazilec, který má ve Ferrari platnou smlouvu ještě na jeden rok, mohl doplatit na špatné výsledky. O víkendu v Monaku skončil Barrichello až osmý.

Reklama

Související témata: