Hlavní obsah

Manchester United láká dalšího hvězdného hráče! Zaplatí přes 2 miliardy

Manchester/Praha

Britská média přispěchala s další velkou přestupovou bombou. Manchester United jedná s Evertonem o přesunu fotbalového útočníka Romela Lukakua. Liverpoolský celek souhlasil s přestupovou částkou ve výši přibližně 75 miliónů liber (přes 2,2 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Belgický fotbalista Evertonu Romelu Lukaku.

Článek

Trenér Rudých ďáblů José Mourinho chce do svého týmu přivést hrotového útočníka. Dlouho se spekulovalo o Álvaru Moratovi z Realu Madrid, nicméně s ním se zatím vedení klubu nedohodlo. A tak média přišla s dalším jménem. A ne ledajakým. Manchester United se pustil do boje o služby Belgičana Lukakua.

Oba kluby jsou už v kontaktu, protože se vyjednává o možném odchodu Wayna Rooneyho z Old Trafford právě do liverpoolského klubu, který ho pro velký fotbal vychoval. Opačným směrem by mohl zamířit právě čtyřiadvacetiletý rodák z Antverp, který v loňské sezóně vstřelil 25 gólů a v tabulce střelců Premier League obsadil druhé místo za Harrym Kanem z Tottenhamu.

Sám hráč v březnu odmítl podepsat prodloužení smlouvy, jež mu vyprší za dva roky. Manchester by tak musel sáhnout hluboko do kapsy, což mu ale nedělá problém. Dle médií Everton souhlasil s nabídkou 75 miliónů liber.

Reklama

Související témata: