Hlavní obsah

To bude psycho! Nové brankářské dresy mají rozhodit střelce, aby pálili vedle

Fotbal to je věda! Experti se pokoušejí vymyslet, čím by zaskočili soupeře. Tak třeba anglický tým Wycombe teď ukázal nové brankářské dresy. Jsou vyvedené ve svítivých barvách, jsou plné obrazců a cíl je prý jediný - rozhodit útočníky soupeře tak, aby pálili vedle.

Foto: Sport.cz

Fotbalový Wycombe vytáhne v nové sezóně na soupeře překvapení v podobě brankářských dresů. Ty jsou barevně vyvedené tak, že by měly rozhodit zakončující hráče.

Článek

Podle dodavatelů dresů záměr vyšel dokonale, soustředění hráčů je díky barvě, motivům kaleidoskopu i díky fluorescenčnímu pozadí narušeno. Teď jen, jak to bude fungovat v mistrovských zápasech... „Rušivý efekt kouzelného oka funguje," pochvalují si tvůrci brankářských oblečků.

„Hodně se ty věci ohledně brankářských dresů zkoumaly a výsledek vidíte. Je tam spousta světelných odstínů a vzorků, které zvětšují opticky gólmana v brance. Doufáme, že to bude účinné. A bude se to taky líbit i fanouškům, aby si kupovali repliky těch dresů," přeje si manažer týmu Barry Richardson.

Komentáře fanoušků na sociálních dávají tušit, že gólmani Wycombu budou sledovaní a brankářské soupravy je už nyní dráždí. „Když na to koukám, bolí mě brzy oči. Myslím, že to funguje," uvedl třeba Luke Allaway. „Jsem zvědavý, jak to Wycombu půjde. Docela bych se zasmál, pokud dostanou nejvíc gólů ze všech," doplňuje v dalším z příspěvků ohledně dresů pro gólmany Jack Henderson.

Další fanda pak dokonce tvrdí, že už nyní se Wycombe zapsal do historie. „Klubu se podařilo vytvořit nejhrůznější brankářský dres, jaký jsem kdy viděl."

Susie Robertsonová, obchodní manažerska společnosti, která dresy klubu dodala byla z výsledku nadšená. „Na těch dresech je něco psychedelického, bude to působit na oko soupeřů. Naši designéři byli z výsledku v sedmém nebi! A jsme rádi, že je i klub spokojený," uvedla.

Mohou podle vás nové brankářské dresy anglického Wycombu rozhodit fotbalové střelce?
Ano, pohled na nový dres je nepříjemný a na střelce bude působit
25,7 %
Ne, střelci se nenechají rozhodit
74,3 %
Celkem hlasovalo 3496 čtenářů.

Reklama

Související témata: