Hlavní obsah

Kalas prodloužil v Chelsea a vrátil se hostovat do Fulhamu

Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Tomáš Kalas prodloužil smlouvu v Chelsea na další čtyři roky. Zároveň bude pokračovat na hostování v druholigovém Fulhamu, kde už strávil minulý ročník a jen těsně mu s ním unikl postup do Premier League. Kluby o tom informovaly na svém webu.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Tomáš Kalas.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kalas je hráčem Chelsea už od svých sedmnácti let, kdy přestoupil z Olomouce v létě 2010. Během sedmi let se mu však nepovedlo prosadit natrvalo do prvního týmu a většinou chodil po hostováních v Arnhemu, Kolíně nad Rýnem, Middlesbrough a naposledy ve Fulhamu. Tam patřil k důležitým oporám a pomohl týmu do play off o postup do nejvyšší soutěže, kde ale Fulham neuspěl.

Během léta se dohodl s Chelsea na prodloužení smlouvy do roku 2021 a odjel s týmem na soustředění, nakonec ale bude pokračovat ve Fulhamu. Ten ho získal na další roční hostování, což patřilo k prioritám klubu při posilování kádru.

"Jsme nadšeni, že máme Tomáše zpátky. Oceňujeme, jak za nás v minulé sezoně bojoval. Ukázal nejen skvělé schopnosti, ale také velké srdce a oddanost. Věříme, že s ním nás čeká skvělá sezóna," řekl sportovní ředitel Fulhamu Tony Khan.

„Pro Tomáše je podpis nové smlouvy v Chelsea významným oceněním, klub mu smlouvou projevil velkou důvěru," říká Viktor Kolář, hráčův manažer ze společnosti Sport Invest. „Zároveň bylo přirozenou volbou, že Tomáš následující rok stráví na hostování ve Fulhamu. Zápasy ve druhé anglické lize ho zocelily. V Česku je to podceňovaná soutěž, ale je nesmírně náročná. Tomáš se stal klíčovým obráncem Fulhamu, který o něj velmi stál take pro následující sezónu. Proto jsme tuto variantu upřednostnili před jinou nabídkou z Premier League," poukazuje Kolář.

Už za rok o patro výš...?

Sám hráč má z aktuálního vývoje pochopitelnou radost. „Samozřejmě jsem spokojený. Chelsea je jedním z největších světových klubů, být pod křídly této organizace je obrovskou ctí a nejlepší referencí do budoucna," kvituje po podpisu nového kontraktu český reprezentant.

„Prioritou pro mě bylo, abych měl v nadcházející sezóně maximální herní praxi. O variantě hostování jsme se bavili s Chelsea již při vyjednávání o novém kontraktu, je to ideální vývoj pro všechny strany. Z možných nabídek pak byl Fulham jednoznačnou variantou. Znám prostředí, klub zná mě. Základem byl velký zájem trenéra, od kterého cítím důvěru. Věřím, že následující sezóna bude z pohledu Fulhamu ještě úspěšnější než předchozí."

Čtyřiadvacetiletý Kalas přišel do Chelsea už v 17 letech. Na trénincích se potkával s legendami jako John Terry či Frank Lampard, v dresu mnohonásobných šampiónů si připsal take několik startů v mistrovských utkáních. Důležité zápasové zkušenosti sbíral na hostováních v Arnhemu, Kolíně nad Rýnem, Middlesbrough a naposledy Fulhamu.

„Tomáš se v létě připravoval s Chelsea, aby ho trenér Conte víc poznal. S týmem absolvoval také asijské turné, v tuto chvíli se již zapojí do tréninku Fulhamu. Plán je takový, že odehraje co nejvíce zápasů ve druhé lize a v další sezóně už poskočí o patro výše. Dispozice na to má," uzavřel Kolář.

Reklama

Související témata: