Hlavní obsah

Chelsea se ke mně chová jako ke kriminálníkovi, stěžuje si nechtěný kanonýr

Lagarto/Praha

Zatímco úřadující angličtí šampióni z Chelsea se marně pokoušeli v úvodním kole Premier League otočit na Stamford Bridge duel s Burnley z hrozivého stavu 0:3 (nakonec 2:3), jejich elitní kanonýr Diego Costa jen seděl na gauči v rodném Lagartu na severu Brazílie a povídal si s anglickými novináři o jeho vypjatém vztahu s trenérem a touze po návratu do Atlétika Madrid.

Foto: Sport.cz

Diego Costa už dres Chelsea nejspíš neobleče.

Článek

Trenér Antonio Conte slavil hned ve své první sezóně v Chelsea mistrovský titul, a to díky dvacetigólovému příspěvku Costy. Přesto italský stratég už brazilského kanonýra se španělským pasem ve svém týmu nechce.

Problém se táhne od letošního ledna, kdy si chtěl Costa vytrucovat odchod do čínského Tchien-ťin Čchüan-ťien, kde měl vydělávat skoro miliardu ročně. Chelsea však chtěla jednat až v létě a celou kauzu nakonec utnulo nařízení čínského svazu o počtu cizinců.

Costa tedy zůstal, pomohl Blues k mistrovskému titulu, ale v klubu se od květnového finále FA Cupu neukázal.

S rezervou trénovat odmítl

„Chtěli, abych trénoval s béčkem. Neměl jsem vůbec přístup do kabiny prvního týmu a byl mi zakázán kontakt s hráči. Jenže já nejsem žádný kriminálník. Nemyslím si, že si po tom všem, co jsem dokázal, zasloužím takové jednání," vysvětloval pro list Daily Mail, proč utekl do rodné Brazílie.

Raději platí Chelsea pokuty za absence na tréninku, než aby hrál s béčkem. Pokud se nic nezmění, hodlá zbytek angažmá v londýnském klubu strávit takto. V Brazílii se připravuje sám. „Trenér mě nechce. Proto čekám, až mě Chelsea pustí," pokračoval.

„Conteho jako trenéra respektuji, je to skvělý kouč. Odvádí výbornou práci. Ale jako člověka - to ne. Je typem trenéra, který má od hráčů odstup. Navíc nemá charisma," hodnotil Costa svého nadřízeného.

Stále prý má uloženou sms zprávu, v níž mu sdělil, že v Chelsea už pro něj není žádná budoucnost. „Takové věci se přeci neřeší přes sms. Mělo by se to řešit upřímně z očí do očí," dodal stávkující kanonýr.

Reklama

Související témata: