Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 5:0Citizens zničili Liverpool, zápas ovlivnil kung-fu zákrok! Čech gól nedostal

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City deklasovali v 4. kole Premier League na domácím stadiónu Liverpool 5:0. Zápas výrazně ovlivnila červená karta pro hostujícího útočníka Maného, který v 37. minutě „kung-fu“ kopem sestřelil brankáře Edersona, jenž musel střídat. Arsenal s Petrem Čechem v brance zvítězil 3:0 nad Bournemouthem, Chelsea vyhrála v souboji dvou posledních mistrů 2:1 v Leicesteru. Fotbalisté Manchesteru United nenavázali na předchozí tři vítězství a jen remizovali na hřišti Stoke 2:2.

Foto: Lee Smith, Reuters

Sadio Mané (vpravo) z Liverpoolu ostře zajel do brankáře Manchesteru City Edersona.

Článek
Fotogalerie

Šlágr gólem otevřel v 24. minutě argentinský kanonýr Agüero, který zužitkoval přihrávku za obranu od De Bruyneho a vstřelil 124. gól v Premier League, čímž se stal rekordmanem mezi neevropskými fotbalisty. Překonat dosavadního lídra Dwighta Yorka se mu povedlo za 185 utkání. Agüero potvrdil, že se mu na stadionu Etihad proti Reds daří: prosadil se ve všech šesti ligových duelech.

Obrana hostů nadále hořela a v 37. minutě byl navíc vyloučen Mané, který se snažil získat míč a nohou zasáhl do obličeje vyběhnuvšího gólmana Edersona. Brazilec musel být ze hřiště odnesen na nosítkách. S rozhodnutím sudího Jonathana Mosse nesouhlasil kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

"Při hře 11 na 11 nám nic nescházelo. Měli jsme šance. První gól byl zbytečný, nebyli jsme dostatečně důslední a chytří. Zápas ale zásadně ovlivnila červená karta. Nemyslím si, že to bylo na vyloučení, Sadio brankáře neviděl. Je to nešťastná nehoda. Gólman vybíhá, vy chcete jít pro balón," uvedl v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

"(Maného) noha nebyla tak vysoko, gólman vyběhl ven, aby odhlavičkoval míč. Sadio se kvůli tomu cítí špatně. Je to pro něj těžké," poznamenal na obranu svého svěřence. Vysokou porážku ale Klopp nesváděl jen na diskutovaný moment.

"Budu se snažit ignorovat výsledek. Ne však chyby. Měli jsme skórovat, měli jsme si vypracovat více šancí. V druhém poločase jsme měli hrát lépe. Byla to těžká lekce. Musíme se učit, v prvním poločase potřebujeme ovlivnit hru jiným směrem, musíme v něm skórovat," řekl bývalý trenér Dortmundu.

Sám senegalský reprezentant večer zveřejnil zprávu na svém facebooku, věnovanou Edersonovi. "Přeji Edersonovi rychlé uzdravení. Moc mě mrzí, že se zranil během naší kolize a že nemohl kvůli tomu dohrát zápas. Modlím se, aby se rychle uzdravil a znovu hrál."

Přesilovku Citizens využili

Přesilovku využili Citizens ještě do přestávky, když se po další De Bruyneho asistenci trefil nehlídaný Gabriel Jesus, kterému o chvíli dříve rozhodčí neuznali gól kvůli ofsajdu.

V druhém poločase si debut v dresu Liverpoolu po přestupu z Arsenalu odbyl Oxlade-Chamberlain, za úspěšný jej ale považovat nemůže. Manchester přidal další tři branky, trefil se znovu Gabriel Jesus a dvakrát střídající Sané.

Arsenal po debaklu z minulého kola v Liverpoolu (0:4) předvedl jistější výkon a proti Bournemouthu vedl po poločase 2:0. Na obou brankách měly výrazný podíl nové posily Kanonýrů. U prvního gólu Welbeckovi asistoval Kolašinac a druhou branku přidal střelou zpoza šestnáctky Lacazette.

Po změně stran mohl snížit Defoe, jeho hlavička ale skončila na tyči Čechovy branky. Vzápětí definitivně rozhodl o tříbodovém zisku domácích po Ramseyho pasu Welbeck. Bournemouth tak stále čeká na první bod.

Kane slavil jubileum

Útočník Tottenhamu Harry Kane potvrdil, že zatímco v srpnových duelech se mu v Premier League nedaří, v září bývá produktivní. V 28. minutě otevřel skóre proti Evertonu povedenou dalekonosnou střelou a oslavil jubilejní 100. soutěžní zásah v dresu Kohoutů.

V závěru poločasu na něj navázal z dorážky Eriksen a krátce po změně stran zaznamenal druhou trefu Kane, tentokrát šlo o jeho 80. gól v Premier League. K dosažení tohoto milníku potřeboval 120 zápasů, pouze Alanu Shearerovi jich stačilo méně (102). Tottenham vyhrál čtyři venkovní duely po sobě poprvé od ledna 2014.

Posile Chelsea z Realu Madrid Álvaru Moratovi se v anglické lize od počátku daří a potvrdil to i dnes, když krátce před přestávkou přesnou hlavičkou otevřel skóre v Leicesteru. Po přestávce zvýšil náskok úřadujícího mistra střelou zpoza vápna Kanté, který v roce 2016 oslavil zisk titulu právě s Leicesterem. Liškám už nepomohla ani Vardyho trefa z penalty ze 62. minuty.

Skalák jen na lavičce, Matějů nebyl v nominaci

První vítězství v sezóně vybojoval nováček Brighton, který vyhrál 3:1 nad dosud neporaženým West Bromwichem. Dvěma góly se o to zasloužila posila z Ingolstadtu Pascal Gross. Záložník Jiří Skalák sledoval vítězství svého týmu z lavičky, bek Aleš Matějů nebyl v nominaci.

Góly začaly v duelu Stoke s Manchesterem United padat až v závěru první půle. Domácí poslal do vedení Choupo-Moting, který zužitkoval přesný Dioufův centr a vstřelil první ligový gól do sítě United od 14. května. Vzápětí ale po rohovém kopu srovnal Rashford.

Obrat skóre ve prospěch hostí zajistil 150. brankou v klubové kariéře belgický reprezentant Lukaku, poslední slovo měl však znovu Choupo-Moting. Posila ze Schalke přesnou hlavičkou v 63. minutě rozhodla o dělbě bodů. Vstřelit v lize dva góly v jednom zápase do sítě Rudých ďáblů se naposled povedlo Alexisu Sánchezovi z Arsenalu v říjnu 2015.

Stoke neprohrálo doma s Manchesterem United posledních pět zápasů. Trenéru Marku Hughesovi se v zápasech proti Josému Mourinhovi daří: ve čtyřech ligových utkáních po sobě jeho tým svěřencům portugalského kouče nepodlehl.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Manchester City - Liverpool 5:0 (45.+6 a 53. Gabriel Jesus, 77. a 90.+1 Sané, 24. Agüero)
Arsenal - Bournemouth 3:0 (6. a 50. Welbeck, 27. Lacazette)
Brighton - West Bromwich 3:1 (45. a 48. Gross, 63. Hemed - 77. Morrison)
Everton - Tottenham 0:3 (28. a 46. Kane, 42. Eriksen)
Leicester - Chelsea 1:2 (62. Vardy z pen. - 41. Morata, 50. Kanté)
Southampton - Watford 0:2 (38. Doucouré, 66. Janmaat),
Stoke - Manchester United 2:2 (43. a 63. Choupo-Moting - 45.+1 Rashford, 57. Lukaku).

Reklama

Související témata: