Hlavní obsah

Everton - Arsenal 2:5Dárek Wengerovi! Arsenalu se povedl obrat a poskočil na pátou příčku. Čech byl nespokojený

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu v 9. kole anglické ligy otočili zápas na hřišti Evertonu a vyhráli 5:2. V tabulce poskočili na pátou příčku a dali dárek trenérovi Arsénu Wengerovi k dnešním 68. narozeninám.

Foto: Lee Smith, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech inkasoval v Premier League na půdě Evertonu dvě branky.

Článek
Fotogalerie

Arsenal prohrával od 12. minuty, kdy českého gólmana Petra Čecha překonal střelou z hranice vápna Wayne Rooney. Ještě do poločasu ale srovnal dorážkou Nacho Monreal. Ten se prosadil podruhé z posledních tří utkání. V předchozích 140 zápasech přitom skóroval jen jednou.

V 53. minutě skóre otočil Mesut Özil. Dvacet minut před koncem šel Everton do deseti a Arsenal přesilovou hru využil. Pátý gól v sezoně a 27. zásah v tomto roce přidal Alexandre Lacazette a trefili se také Aaron Ramsey a Alexis Sánchez. Everton alespoň snížil v nastavení, poté co po Monrealově malé domů byl Baya Niasse důraznější než Čech a trefil prázdnou branku.

"Skvělý týmový výkon a venkovní výhra, ale nejsem spokojený s vlastním výkonem, protože jsem daroval Evertonu gól svou chybou," uvedl Čech na sociálních sítích krátce po zápase.

Důležitou výhru vybojoval Tottenham, který doma jasně přehrál Liverpool 4:1. Dvěma góly a asistencí se pod to podepsal Harry Kane, který má v tomto roce na kontě už 39 branek. Tottenham se bodově dotáhl na druhý Manchester United. Vedoucí Manchester City má o pět bodů víc.

Duel ve Wembley sledovalo 80 827 fanoušků, což je nový rekord soutěže. Navíc ve dvou dnešních zápasech padlo 12 gólů, což je vyrovnaný rekord ligy z roku 2004. Více branek dva zápasy Premier League v jeden den nepřinesly.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Everton - Arsenal 2:5 (12. Rooney, 90.+3 Niasse - 40. Monreal, 53. Özil, 74. Lacazette, 90. Ramsey, 90.+5 Sánchez),
Tottenham - Liverpool 4:1 (4. a 56. Kane, 12. Son Hung-min, 45. Alli - 24. Salah).

Reklama

Související témata: