Hlavní obsah

Kouč Kohoutů poprvé v sezóně bědoval a po vyřazení z Ligového poháru se omlouval

Londýn/Praha

Poprvé v této sezóně argentinský kouč ve službách fotbalistů Tottenhamu Mauricio Pochettino bědoval. Zatímco v Lize mistrů jsou na tom v základní skupině jeho Kohouti stejně jako Real Madrid a v Premier League drží krok za oběma kluby z Manchesteru, v anglickém Ligovém poháru skončili už v osmifinále. Po výsledku 3:2 je vyřadil městský rival West Ham United, i když Tottenham vedl po první půli už 2:0 a měl pohárový duel plně pod kontrolou.

Foto: Paul Childs, Reuters

Trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino během zápasu Ligového poháru s West Hamem.

Článek

„Stalo se, co se stát nemělo. Druhá půle byla v našem podání naprosto odlišná od poločasu prvního. Bez agresivity, koncentrace, ani jsme se nepřiblížili tomu, co jsme předváděli do přestávky," lamentoval Pochettino, který před startem sezóny slíbil, že na nově vybudovaný stadión po jeho otevření alespoň jednu velkou trofej přiveze.

Ta za zisk Ligového poháru se zdála nejreálnější.

„Jakmile nejsou hráči plně soustředěni na každou z devadesáti minut, přihodí se jim to, co nám. Soupeř neměl co ztratit a když se mu ještě povedlo vstřelit během čtvrthodiny tři branky, obrovsky narostl. My se naopak trápili a trpěli," vyčítal svým svěřencům, že po změně stran polevili až příliš, což se jim vymstilo.

„Uznávám, po zápase Ligy mistrů s Realem a ligovém duelu s Liverpoolem je těžké v sobě najít stejnou motivaci a podobnou energii, jako na Santiago Bernabéu nebo doma s Liverpoolem, ale tohle se prostě stát nemělo. Když vedete dva nula, musíte si umět vítězství pohlídat. Proto jsem teď zklamán já a hráči stejně tak," omlouval se Pochettino, který se teď upíná k sobotnímu ligovému duelu na Old Trafford.

Jeho tým figurující v tabulce na třetím místě tam vyrukuje proti druhému Manchesteru United, který je o příčku výš jen díky lepšímu skóre. Pro Spurs půjde o příležitost k omluvě za zpackaný druhý poločas středečního duelu Ligového poháru s Hammers a krok k tomu, aby mohli v letošní sezóně dál pomýšlet na zisk alespoň jedné z velkých trofejí.

Reklama