Hlavní obsah

Gólmana zachránil před průšvihem fanoušek. Po utkání se dočkal nečekané odměny

Londýn/Praha

Tak tomu se říká pohotovost. Když v utkání druhé anglické fotbalové ligy gólman Leedsu řešil problémy s ostrým sluncem, přišla na hřišti Barnsley pomoc shůry. Tedy přesněji z tribuny. Gólmana Felixe Weidwalda zachránil jeden z akčních fanoušků. Když viděl, co brankář řeší, neváhal a brankáři hodil svoji vlastní kšiltovku. Možná i díky tomu Leeds vyhrál zápas 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Gólman fotbalového Leedsu už si bude pamatovat, že kšiltovka musí být součástí jeho zápasového vybavení.

Článek

Laser do očí, to je pěkná patálie. A fanoušci neváhají občas tuhle zakázanou pomůcku vytáhnout a brankářům znepříjemnit život. V Anglii ale dělalo gólmanovi problém ostré sluníčko. Weidwald evidentně nebyl na tuhle lapálii připravený.

Než ale stihl vymyslet, co s tím, přišla pomoc od fanouška. Ten seběhl pár schůdků tribuny a gólmanovi hodil vlastní značkovou kšiltovku za víc než dva tisíce korun. V tu chvíli byl za hrdinu a zastínil všech dvaadvacet borců na trávníku. Radostně odkvačil zpátky na své místo s pocitem dobře odvedené práce...

Jakmile sudí pískl poločas, brankář se nehrnul do kabiny, ale zamířil k fanouškovi, aby mu čepici vrátil a poděkoval. Stejné to bylo i po závěrečném hvizdu, tam ale gólman svlékl dres a obětavého fanouška odměnil. Vše pak ještě korunoval společnou selfie fotografií.

Reklama