Hlavní obsah

Wenger učil své hráče štrikovat vánoční svetry. Holding měl na tom svém tři rukávy

Londýn/Praha

Během tréninku učil své svěřence, jak plést hlavu soupeřům, po něm pro změnu Arséne Wenger chtěl, aby se naučili štrikovat svetry. Nikoli jen tak ledajaké, ale vánoční, protože jeho klub je partnerem celosvětové charitativní organizace Save the Children, tedy Zachraňte děti, která vždy v pátek uprostřed prosince pořádá Christmas Jumper Day - Den vánočních svetrů. Kouč Kanonýrů si k tomu ovšem nevybral zrovna ty pravé hráče... Rob Holding se do pletení natolik zamotal, že jeho svetr měl hned tři rukávy a trenér se chytal za hlavu.

Foto: Sport.cz

Trenér Arséne Wenger učil své svěřence, jak se plete svetr.

Článek
Fotogalerie

Na videu, která Arsenal natočil, byl sice francouzský kouč ve službách Gunners zaskočen, jeden vzkaz ale do světa vyslal. „Nemusíte plést svůj vlastní svetr, který by zlepšil svět."

Připomínal tím, že se fotbalisté Arsenalu jako každoročně připojují k akci, která na první pohled vypadá trochu bláznivě, ale jejímž cílem je pomoc organizaci Save the Children. Ta se věnuje pomoci potřebným dětem na celém světě od zajištění lékařské péče, vzdělání, ochraně před násilím až po potravinovou pomoc.

Tři hvězdy Arsenalu Alexandre Lacazette, Rob Holding a Calum Chambers si s pletacími jehlicemi příliš netykaly, ale svým videem upozornily fanoušky na vánoční svetry se znakem Arsenalu. Dvacet procent z jejich prodeje věnuje klub totiž právě charitativní organizaci.

Den vánočních svetrů připadá letos na 15. prosince. Lidé na sebe obléknou pestré svetry s motivy Santa Clause, sněhuláků, sobů a dalších symbolů vánoc, a prožijí v nich jako každoročně den naplněný radostí a bláznivými kousky. Drtivá většina z nich zároveň přispívá symbolickými dvěma librami na charitativní pomoc, další finance pak plynou z prodeje oněch bláznivých svetrů.

Fotbalový Arsenal podporuje nadaci Zachraňte děti už od roku 2011. Za tu dobu jí poukázal víc než dva milióny liber, které byly použity nejen na pomoc potřebným dětem v severním Londýně, ale třeba i v Jordánsku, Somálsku nebo Indonésii.

Letos se hráči Arsenalu zapojí nejen do Dne vánočních svetrů, což už ostatně Wenger a Lacazette, Holding a Chambers udělali, ale následující den, kdy hrají ligový zápas s Newcastlem, věnují charitativní organizaci Save the Children svou denní mzdu.

Reklama

Související témata:
Save the Children