Hlavní obsah

Guardiola řádil po Sterlingově trefě jako maniak. Pajdající Mendy zrovna tak

Manchester/Praha

Může se někdo divit, že se neovládl? Šestá minuta nastavení na Etihad Stadium a jeho Citizens hráli se Southamptonem pořád 1:1. A pak to přišlo - poslední vteřiny, poslední střela a Sterling se parádně trefil. V tu ránu začali vyvádět všichni domácí hráči a Pep Guardiola s nimi. I na hřiště vletěl, aby s nimi slavil, což se sudímu samo sebou nelíbilo a domácímu trenérovi patřičně vyčinil. Nicméně těsnou výhru ve 14. kole Premier League už lídrovi soutěže nikdo neodpáral.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Raheem Sterling vysvobodil svým gólem Manchester City.

Článek

„Nebyl jsem dost rychlý, když jsem za Razem běžel," zlehčoval Guardiola celou situaci i výtky rozhodčího, které si musel vyslechnout.

„To nemůžeš dělat, slyšel jsem od něho, ale přesto jsem běžel dál," přiznával kouč Citizens, že se pod návalem emocí choval jako maniak. „Stačil jsem mu jen říct: Já vím."

Guardiola ale nebyl sám, kdo se neovládl. I Benjamin Mendy zotavující se po operaci přetrženého křížového vazu se dopajdal na hřiště, aby Sterlinga rovněž mohl obejmout.

„Mendy je naprosto šílený. Se zraněním na šest měsíců běží. Katastrofa," kroutil hlavou Guardiola. Radost francouzského reprezentanta, který přišel v létě z Monaka do Manchesteru City za 52 miliónů liber, ale v zářijovém ligovém zápase s Crystal Palace se vážně zranil, však chápal.

„Byl to úžasný a pro nás všechny strašně šťastný moment," přiznával Guardiola, když utkání skončilo a jeho tým si připsal na konto další tři body. Mimochodem - dvanáct ligových výher v řadě představuje nový klubový rekord Citizens.

I díky němu si udržují po čtrnáctém kole stále osmibodový náskok před svým městským konkurentem Manchesterem United.

„Byla to výhra o to důležitější, že Southampton nechtěl vůbec hrát a celý zápas jen a jen bránil. Proto to bylo pro nás tak obtížné utkání, proto taková radost ze Sterlingova gólu," vysvětloval domácí trenér.

Jeho argentinský kolega na lavičce Southamptonu měl pro euforii pochopení, i když nechápal proč rozhodčí Tirney nastavoval šest minut.

„Neviděl jsem v průběhu utkání příliš důvodů, aby přidával až tolik času. Konec byl pro nás samozřejmě frustrující, ale musíme bolest strávit," snažil se Manuel Pellegrini zůstat nad věcí.

Reklama