Hlavní obsah

Manchester City - West Ham 2:1Manchester City vyhrál třináctý ligový duel v řadě

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City otočili zápas 15. kola anglické ligy s West Hamem a vyhráli 2:1. V čele tabulky mají osmibodový náskok před městským rivalem United. "Citizens" vyrovnali rekordní vítěznou sérii, 13 tříbodových duelů za sebou zvládli v Premier League pouze Chelsea v minulé sezóně a Arsenal v ročníku 2001/02.

Článek

První poločas příliš nevypadal jako souboj vedoucího týmu tabulky proti předposlednímu. V závěru navíc šli hosté překvapivě do vedení, když se po Cresswellově centru hlavou prosadil Ogbonna a vstřelil první gól ve 144. zápase v pěti elitních evropských ligách. Dříve nastupoval také za Juventus i FC Turín.

Po změně stran podle očekávání zvýšili domácí tlak a v 57. minutě vyústil ve vyrovnávací trefu Otamendiho, jenž byl důrazný v souboji před brankou a překonal Adriána. Španělský gólman dostal v lize příležitost v brance "Kladivářů" poprvé v sezoně. Obvyklá jednička Hart totiž nemohl nastoupit, neboť ve West Hamu hostuje právě z Manchesteru City.

Sedm minut před koncem "Citizens" dokonali obrat. Po De Bruyneho parádním pasu za obranu ve skoku přesně zakončil kapitán Silva. V závěru mohl vyrovnat střídající Sakho, po Arnautovičově přihrávce ale těsně minul Edersonovu branku. West Ham tak poosmé za sebou nedokázal zvítězit a stále čeká na první venkovní výhru v sezoně.

"Bylo to podobné jako v předchozích několika zápasech. Věřil jsem, že v druhém poločase skórujeme. Hráli s deseti hráči ve vlastním vápně, bylo to téměř nemožné překonat," uvedl trenér vítězů Pep Guardiola. "Začali jsme velmi dobře, ale ztratili jsme trpělivost. Neměli jsme rytmus, neboť Adriánovi každý výkop trval třicet vteřin," postěžoval si na zdržování soupeřova brankáře.

Vzhledem k nepříznivému stavu Guardiola poslal do druhého poločasu k Agüerovi dalšího útočníka Gabriela Jesuse. "Pomohlo to. Byla to pro mě lekce, se dvěma forvardy jsme si toho vytvořili víc. Byli jsme víc ve vápně. Kevin De Bruyne jakožto zataženější záložník nám dodal tempo," řekl španělský kouč.

Bournemouth remizoval se Southamptonem 1:1. Skóre otevřel před přestávkou domácí záložník Fraser, za hosty vyrovnal Austin, který dal v posledních třech duelech stejný počet branek. Domácí si po zápase stěžovali, že sudí Jon Moss nenařídil v prvním poločase penaltu po zákroku na Adama Smithe a naopak obránci udělil žlutou kartu za simulování.

"Mluvil jsem s rozhodčím po zápase. Omluvil se a řekl, že to měla být penalta. Nevadí mi, že to přiznal, ale kvůli té žluté kartě, kterou nemůže odvolat, zmeškám příští duel," uvedl Smith, jenž obdržel páté napomenutí v sezóně a přijde o utkání na hřišti Crystal Palace.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Bournemouth - Southampton 1:1 (42. Fraser - 61. Austin)
Manchester City - West Ham United 2:1 (57. Otamendi, 83. Silva - 44. Ogbonna)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články