Hlavní obsah

Nejsem Pochettino, jsem Wenger, odmítá kouč Arsenalu, že titul je zase ztracen

Už pomalu evergreen... Arsenal opět nezvládl duel, který mu mohl ponechat šanci dál bojovat v Premier League o titul, takže je de facto odepsaný. Vždyť po patnácti odehraných kolech ztrácí na vedoucí Manchester City už patnáct bodů a na druhý Manchester United, s nímž v sobotním tolik důležitém střetnutí prohrál doma 1:3, pak sedm. Kouč Kanonýrů přesto nepropadá malomyslnosti. „Nejsem Pochettino, jsem Arséne Wenger,“ prohlásil po prohře s Rudými ďábly.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Arsenalu oslavují gól, jenže Rudým ďáblům dali jen jeden a důležitý zápas prohráli.

Článek

Narážel tím na trenéra Tottenhamu, který se po další ztrátě svého týmu ve Watfordu nebál přiznat: „Titul už získat nemůžeme."

Pravdou je, že Spurs jsou na tom ještě hůře než Arsenal, neboť v tabulce figurují na šestém místě a jejich manko na Citizens je o tři body větší, ale argentinský kouč Mauricio Pochettino je realistou. Vidí, že Guardiolův celek není v Premier League k zastavení, neboť jde od vítězství k vítězství. V neděli se sice na výhru nad předposledním West Hamem pořádně nadřel, ale podstatné bylo, že tři body získal.

Šlo už o třinácté vítězství Citizens v řadě, což se v Premier League podařilo až dosud jen dvěma mužstvům. Loni Chelsa, v sezóně 2001/2002 právě Wengerovu Arsenalu.

Je ale málo pravděpodobné, že by Kanonýři zvládli něco podobného i letos a pustili se tak do stíhací jízdy za oběma týmy z Manchesteru. Zvláště, když se jako evergreen opakují zápasy, které musí zvládnout a oni v nich vyhoří. Jako právě v konfrontaci s Manchesterem United.

„Zlobí mě to. Zvláště když vím, jak obrovský máme potenciál. I proti Manchesteru jsme ho prokázali, protože v ofenzivě jsme hráli přímo brilantně. Jen jsme měli být ještě víc hladoví," glosoval Wenger partii, v níž měli jeho svěřenci takřka ve všech směrech navrch. Tedy až na jeden - vstřelené góly.

„Nejsem ale Pochettino, jsem Arséne Wenger. Jsem tady, abych o titul bojoval tak dlouho, jak to půjde. Dokud to bude matematicky možné, neuslyšíte ode mne nic jiného," odmítl trenér Kanonýrů přiznat, že by byl titul ztracený a on se ho vzdal.

Reklama

Související témata: