Hlavní obsah

Čechovi chybí při penaltách kus štěstí. Čtrnácti čelil, čtrnáctkrát dostal gól

Londýn/Praha

Zase penalta. Už čtvrtá v letošní sezóně nařízená proti Arsenalu. A tentokrát skutečně přísná, i když Eden Hazard, který se o ni ve středeční bitvě o Londýn postaral, byl po utkání 22. kola Premier League jiného názoru. „Nepotřebujeme žádný opakovaný záznam. Penalta to byla,“ glosoval zákrok Bellerina, po němž sudí Taylor k rozhořčení kouče Arsenalu Wengera i brankáře Čecha ukázal na značku pokutového kopu. V tu chvíli bylo jasné, že se český gólman mezi tyčemi Kanonýrů ani v zápase proti svému bývalému klubu jubilejní dvousté vychytané nuly nedočká.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Eden Hazard z Chelsea v tuhle chvíli na brankáře Petra Čecha z Arsenalu nevyzrál, nakonec ale brankáře Kanonýrů překonal z penalty.

Článek

Belgický legionář Eden Hazard je totiž při exekuci pokutových kopů prakticky neomylný. Kopal jich dosud čtyřiadvacet a jen dva neproměnil.

Ani Petr Čech proti němu neměl nárok, i když v utkání Arsenalu s Chelsea předváděl skvělé zákroky a podal výtečný výkon. Však si také v bodování hráčů vysloužil vysoké známky. Kupříkladu Daily Mail mu v desetistupňovém žebříčku udělali známku 8,5, vůbec nejvyšší ze všech aktérů utkání.

Při penaltách mu ale chybí potřebné štěstí. Po přestupu do Arsenalu čelil zatím čtrnácti a nezlikvidoval ani jednu. I Hazard ho přelstil...

„Petr je ale skvělý brankář a je těžké mu dát gól. A tentokrát chytal obzvláště skvěle," skládal bývalému spoluhráči poklonu po duelu, v němž on sám na kulatou stovku dosáhl. Statistici totiž přišli s tím, že proměněnou penaltou se k ní Hazard dostal součtem vstřelených branek (63) a gólových asistencí (37) v dresu Blues.

Belgičan však nad ní nijak nejásal, natož aby ji oslavoval. Mrzelo ho totiž, že jeho Chelsea přišla v nastaveném čase o výhru, kterou měla na dosah.

„Měli jsme víc šancí a už proto jsme měli tenhle zápas vyhrát," zklamaně promlouval do mikrofonů Sky Sports při odchodu za hřiště. „Jenže to bychom museli příležitosti proměňovat a dát víc gólů."

Hlavně ta úplně poslední promarněná šance hosty moc a moc mrzela. Hned po vyrovnávací brance Bellerina se řítil Álvaro Morata sám na Čecha, ale ten jeho střelu vyrazil, Zappacosta se k odraženému míči dostal, ale trefil jen břevno.

„Kdyby z toho byl gól, spáchal bych snad sebevraždu," přiznal kouč Arsenalu Arséne Wenger, jak velký kámen mu spadl ze srdce, když jeho tým uhrál v bitvě o Londýn alespoň remízu.

Reklama

Související témata: