Hlavní obsah

Zraněný Sané bude chybět Manchesteru City šest týdnů

Aktualizováno

Německý fotbalový reprezentant Leroy Sané bude zhruba šest týdnů chybět Manchesteru City kvůli zranění kotníku z nedělního pohárového utkání proti druholigovému Cardiffu. Dvaadvacetiletý křídelní hráč vedle zápasů Premier League přijde o únorové finále Ligového poháru proti Arsenalu a oba zápasy osmifinále Ligy mistrů s Basilejí.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Útočník Manchesteru City Leroy Sané padá po faulu Joea Bennetta z Cardiffu.

Článek

Saného ve vítězném duelu čtvrtého kola Anglického poháru zranil Joe Bennett, jenž za tento faul dostal žlutou kartu a později byl za další ostrý zákrok vyloučen.

Trenér Manchesteru City Pep Guradiola se po utkání na dálku pustil do slovní přestřelky s koučem Cardiffu Neilem Warnockem. Bývalý trenér Barcelony a Bayernu Mnichov volal po tom, aby rozhodčí před takovými zákroky hráče chránili, kouč velšského týmu mu na to odpověděl, že tohle je ostrovní styl fotbalu, na který by si měl zvyknout.

"Co na to mám říct? Jsem tu 18 měsíců a myslím si, že anglický fotbal takový není. On strávil celý život v Anglii, takže má víc zkušeností než já. Jeho názory jsou jeho názory," uvedl Guardiola.

Devítinásobný německý reprezentant Sané v této sezóně vstřelil 11 gólů City a na dalších 14 přihrál.

Reklama

Související témata: