Hlavní obsah

Čech nejspíš nebude chytat londýnské derby, píší v Anglii

Londýn

Brankář Arsenalu Petr Čech neprožívá zrovna ideální časy. Po hrubce proti Swansea nedochytal kvůli zranění lýtka sobotní kanonádu svého týmu proti Evertonu. Dvacet minut před koncem musel střídat a ze hřiště odkulhal. Podle informací britských médií možná přijde i o sobotní severolondýnské derby proti Tottenhamu.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech.

Článek

„Není pravděpodobné, že Čech bude fit do zápasu se Spurs, což znamená, že (trenér Arséne) Wenger bude muset nasadit Davida Ospinu, který v této sezóně Premier League ani jednou nenastoupil," píše například list Daily Mail. A ostatní ostrovní média uvádějí podobné informace.

Kolumbijec Ospina platí v Arsenalu za pohárového gólmana, který chytá Evropskou ligu a domácí pohárové soutěže. V lize ale nastoupil naposledy loni v dubnu proti Manchesteru City.

Čech tak nejspíš ani o víkendu nevychytá jubilejní 200. nulu v Premier League. Více starostí mu ale kromě zranění nejspíš dělají poslední výpadky formy. Na Ostrovech se navíc hojně spekuluje o tom, že by ho po sezóně měl nahradit Slovinec Jan Oblak.

Reklama