Hlavní obsah

Mourinho v ráži! Kritizuje mě nejhorší trenér v historii Premier League, zesměšňoval kolegu

Manchester/Praha

Po výhře v sobotním ligovém šlágru proti Liverpoolu (2:1) je kouč Manchesteru United José Mourinho v ráži. A před novináři si to typickými štiplavými komentáři na dálku vyřizuje se svými oponenty. Zejména Franku De Boerovi naložil opravdu bez skrupulí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

José Mourinho se opřel do Franka de BoeraVideo: sntv

 
Článek

Portugalský kouč dokázal dovést svůj tým k vítězství ve velmi důležité bitvě o druhé místo v tabulce, ale zároveň vzbudil nechápavý podiv minimálně části fanoušků a expertů, když už v 70. minutě stáhl ze hry autora obou gólů United Marcuse Rashforda.

Situaci mimo jiné komentoval i Frank de Boer. Bývalá hvězda Barcelony či Ajaxu a skvělý nizozemský reprezentant prohlásil, že „je škoda", že Rashford musí hrát v Manchesteru United pod Mourinhem.

Frank vždy prohrává

„Četl jsem něco, nějaké citace od nejhoršího trenéra v historii Premier League Franka de Boera," narážel Mourinho na kolosálně nepovedené De Boerovo angažmá v Crystal Palace, kde skončil po 77 dnech a čtyřech odehraných (a prohraných) ligových zápasech se skóre 0:7.

„Říkal, že pro Rashforda není dobré, když ho trénuji já, protože pro mě je nejdůležitější zvítězit. Kdyby ho trénoval Frank, naučil by se prohrávat, protože Frank vždy prohrává," pokračoval Mourinho.

Kritici mu vyčítají, že dvacetiletého Rashforda málo využívá, čímž brzdí jeho rozvoj. Mourinho už se dříve pustil do konfrontace s komentátorem Sky TV Garym Nevillem a ani De Boera nechtěl nechat vyváznout s kritikou jen tak.

Nizozemec měl za to, že se Mourinho bojí nasazovat Rashforda více, protože vzhledem k jeho nezkušenosti může chybovat.

„Normálně chcete dát takovému hráči co nejvíce příležitostí, ale je jasné, že může dělat chyby. Mourinho je ale jiný, zajímají ho jen výsledky. Když se mu nepovede jeden dva zápasy, tak ho sundá. Takhle mladý a talentovaný hráč přitom potřebuje co nejvíce zápasů. Někoho takového prostě chcete vidět každý týden na hřišti," nabádal De Boer.

Reklama

Související témata: