Hlavní obsah

Michálek má být nejlepším českým hráčem draftu

Martin Kézr

Českobudějovický útočník Milan Michálek, který oblékl reprezentační dres i na letošním MS dospělých ve Finsku, by měl být mezi elitní desítkou hráčů při víkendovém draftu NHL v Nashvillu a téměř jistě přijde na tradičním výběru talentů na řadu jako první český hokejista.

Foto: ČTK/AP

Milan Michálek (vpravo) oblékl v letošní sezóně i reprezentační dres.

Článek

Michálek se zřejmě utká s ruským útočníkem Žerděvem o post prvního Evropana na letošním draftu. Zámořští skauti favorizují kanadské centry Staala s Hortonem, ve hře je i brankář kanadské dvacítky Fleury a americký obránce Suter, jehož otec získal zlato na olympiádě v Lake Placidu 1980.

Jako první volí Florida, po ní Carolina s Pittsburghem, i to může ovlivnit pořadí talentů. Už několikrát se stalo, že původně platný pořádek draftu se po několika transakcích pronikavě změnil.

Zájem by měl být i o Hejdu a Mikesku

Dalšími českými hokejisty, kteří budou netrpělivě draft sledovat, jsou karlovarský útočník Vojtěch Polák i budějovický obránce Michal Barinka. Oba už mají zkušenosti ze seniorské reprezentace a může na ně dojít řada v druhém kole. Z hráčů působících za oceánem mohou být brzy ve hře Petr Vrána z Halifaxu či Kamil Kreps, útočník Bramptonu.

V hledáčku lovců talentů se ale ocitli také vsetínský zadák Josef Hrabal či útočník ostravské Sarezy Patrik Valčák, draft se má týkat i dvou brankářů: havířovského Jakuba Čecha a sparťana Tomáše Pöpperleho. Zájem klubů NHL se ale očekává i o extraligové hvězdy, konkrétně o obránce Slavie Jana Hejdu nebo pardubického bijce Michala Mikesku

Reklama