Hlavní obsah

Druhé místo neslavíme, já ani Manchester, prohlásil Mourinho

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United si kolo před koncem anglické ligy zajistili titul vicemistra. Po čtvrteční remíze 0:0 na hřišti West Hamu United mají čtyřbodový náskok před Tottenhamem. Ve druhé sezoně pod Josém Mourinhem si "Rudí ďáblové" polepšili o čtyři místa, portugalský trenér však na druhou příčku v tabulce nejásá.

Foto: David Klein, Reuters

Kde byla chyba? Jako kdyby říkal záložník Manchesteru United Paul Pogba spoluhráči Antoniu Valenciovi po bezbrankovém zápase s West Hamem.

Článek

"Je to ok. Neskáču do vzduchu proto, že jsme druzí. To nemám v povaze ani ve zvyku, stejně jako Manchester," řekl Mourinho, jehož svěřenci ztrácejí na Manchester City 19 bodů.

"Neslavíme druhé místo, ale jsme spokojení, protože už několik měsíců bylo jasné, že titul nevyhrajeme. Takže druhá příčka byla samozřejmě cílem," uvedl Mourinho, který má ještě šanci stejně jako loni vybojovat s Manchester vítěznou trofej. K loňskému triumfu v Evropské lize a Ligovém poháru může přidat prvenství v Anglickém poháru. V sobotu povede United ve finále proti Chelsea, s kterou v minulosti získal třikrát titul v Premier League a jednou vyhrál právě i Anglický pohár.

Individuálního úspěchu se dočkal brankář Manchesteru David De Gea, který udržel 18. čisté konto v tomto ročníku anglické ligy a poprvé získá cenu Zlatá rukavice. Čtyřnásobný držitel ocenění Petr Čech z Arsenalu se zatím dělí s 11 nulami o páté místo.

Reklama

Související témata: