Hlavní obsah

Fotbalové Teplice mají další dvě perspektivní posily

Na Stínadla míří brankář reprezentační jedenadvacítky Patrik Kolář z Českých Budějovic a osmnáctiletý bek z Olomouce Jakub Kolář. Naopak pro bývalého obránce reprezentace a pražské Sparty Petra Gabriela pobyt na severu Čech skončil. Klub už nepočítá s prodloužením jeho hostování.

Článek

První dvě posily získaly do svých řad fotbalové Teplice. První z nich je brankář Českých Budějovic Patrik Kolář, člen reprezentační jednadvacítky. Vyztužit obranné řady má osmnáctiletý bek z Olomouce Jakub Kolář. S oběma hráči vedení klubu plánuje uzavřít dlouhodobé smlouvy.

Patrik Kolář zamířil do Teplic jako volný hráč, protože na něj České Budějovice neuplatnily opci. Dvaadvacetiletý brankář na severu Čech hostoval již v sezoně 1999/2000, kdy byl hráčem pražské Sparty. Přestup obránce Jakuba Koláře, který letošní sezonu strávil v olomouckém druholigovém B týmu, má být definitivně dotažen v pátek. "Oba hráči jsou velmi perspektivní," pochvaloval si sportovní ředitel Teplic Jiří Nevrlý.

Příchody dvou jmenovců pohyb v hráčském kádru Teplic zdaleka nekončí. Na Stínadla možná přijde talentovaný útočník Lukáš Ohněník, který letos pomohl Ústí nad Labem k postupu do třetí ligy. Reálná je i výměna hráčů mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi. Ze severu Čech by na jih mohl zamířit obránce Miroslav Rada a opačným směrem by pak putoval dvaadvacetiletý záložník Jaroslav Ludačka.

Severočeský tým plánuje také zeštíhlení svého širokého kádru. Teplice už nepočítají s prodloužením hostování bývalého reprezentačního obránce Petra Gabriela. O dalších změnách bude jasněji po prvním tréninku, který je na pořadu v sobotu.

Reklama

Související témata: