Hlavní obsah

Chystá se největší výměna ve fotbalové historii? V jednom týmu by se mohly sejít tři hvězdy

Podle britského deníku The Sun a rakouského deníku Kronen Zeitung se chystá rekordní výměna v historii fotbalu. Real Madrid dlouhodobě neskrývá svůj zájem o Kyliana Mbappého z PSG, zájem jeví i o jeden z největších současných talentů z Dortmundu Erlinga Haalanda. Nyní se údajně snaží získat i Mohameda Salaha z Liverpoolu v rámci mega výměny.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Z tohoto plánu má zamotanou hlavu asi i Kylian Mbappé.

Článek

Je všechno jen pouhá fikce nebo na každém šprochu pravdy trochu? Mbappé, Haaland a Salah - tato sestava není finančně únosná ani pro rekordního vítěze Ligy mistrů z Realu Madrid. Byla by možná pouze v případě, že Liverpool přistoupí na výměnu.

Real by Liverpoolu nabídl svou ofenzivní hvězdu Edena Hazarda výměnou za „nejlepšího fotbalistu světa" Mo Salaha. Navrch by přihodil určitou přestupovou částku. Egyptský útočník má smlouvu platnou do roku 2023 a neprodlouží ji za méně než 21,5 milionu eur ročně (asi 547 milionů korun).

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Liverpoolský bombarďák Mohamed Salah slaví gól, který vstřelil v utkání Premier League.

Hazard v současnosti nemá takovou hodnotu, jakou měl při svém rekordním přestupu z Chelsea do Realu za asi 100 milionů eur (necelé 3 miliardy korun). Mbappého by zase Real mohl získat zadarmo, pokud odmítne podepsat novou smlouvu v PSG.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Eden Hazard z Realu Madrid

Španělský klub již delší dobu trápí finanční potíže, plány má přesto velké. Může mu vyjít právě tento? Nechme se překvapit...

Reklama