Hlavní obsah

Brückner: Pokrok Petra Čecha mi dělá radost

Několik překvapení přinesla úterní nominace trenéra fotbalové reprezentace Karla Brücknera. Poprvé se v národním celku představí Radek Šírl, vracejí se Jarošík a Heinz. Naopak některé stabilní opory musel kouč oželet. Zranění jsou Petr Čech, Libor Sionko a Jan Koller. "Budeme je potřebovat na jaře, proto jsem třeba Sionka nenominoval," uvedl na úterní tiskové konferenci Brückner.

Foto: čtk

Karel Brückner

Článek

Do nominace jste původně počítal i s Liborem Sionkem, proč chybí?

S Liborem jsem mluvil asi čtyřikrát. Nejdříve to vypadalo nadějněji, ale ještě asi měsíc se bude léčit. Je to svalové zranění, ale stejně jako u Jendy Kollera je to ještě tak na měsíc. Oba je budeme potřebovat hlavně na jaře.

Jaromír Blažek po pondělním zápase v Liberci naznačil, že na jaře už by mohl být k dispozici zraněný Petr Čech. Jaké máte o jeho stavu informace?

S Petrem jsem mluvil včera asi půl hodiny. Je v naprosté psychické pohodě. Všechny kontroly dopadly dobře. Věřím, že Petr bude brzy zpátky a jeho stav se bude nadále zlepšovat. Ale nad datem jeho návratu nehodlám spekulovat.

V pondělí jste pozoroval v Liberci dohrávku se Spartou. Chytali oba nominovaní brankáři. Jak se vám líbili?

Nedostali žádnou branku, zákroků moc neměli. Bylo to dané i taktikou, která velela neinkasovat. Byli ale oporami obou týmů.

Do obrany jste tentokrát nepovolal kapitána Liberce Tomáše Zápotočného ani jeho sparťanského kolegu Zdeňka Pospěcha...

Máme šest velice kvalitních obránců a pro přípravu nemůžu povolat další dva. bylo by zbytečné, aby seděli na tribuně.

Do útoku jste k nezkušenému Lafatovi a Heinzovi znovu povolal Milana Baroše. Máte informace o jeho formě?

Není to Milan Baroš z Portugalska, ale kolikrát nám už odvedl dobrou práci. Ani Rosickému v Dortmundu to pořád nešlo. A takového hráče potřebuju, je to pro nás typologicky vhodný hráč. I souboj v Irsku ukázal, že je pro nás Baroš platný. Navíc stále věřím ve zlepšení. A když se podíváte na naší skladbu, tak není moc velký výběr. Nevidím nikoho vhodnějšího.

Co očekáváte od třídenního srazu?

Je to kontakt, osvěžení komunikace. A hlavně jde o zápas. Znovu si fixovat návyky, které potřebujeme. Je to mezistátní utkání, nepůjde jen o zkoušení. Budeme chtít, aby hráči co jsme neviděli, hráli nejvíc. Ale na podobné úvahy ještě čas. Hlavně chceme dále stabilizovat obrannou formaci.

Reklama