Hlavní obsah

Jarošík se omluvil ze srazu, za Celtic ale pár minut hrál

Opětovně se na pondělní tiskové konferenci při srazu české fotbalové reprezentace hovořilo o Jiřím Jarošíkovi. Před týdnem byl nominován, ale ve čtvrtek byla jeho nominace zrušena s tím, že má poraněný pravý kotník a nebude hrát ani za Celtik. Za ten však v neděli nastoupil na čtyři minuty v ligovém utkání s St. Mirrenem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík na tréninku české reprezentace na archívním snímku.

Článek

"Nechci už být účastníkem této kauzy. Všechny informace vám podají jeho manažeři Pavel Zíka a Viktor Kolář," odmítl se trenér Karel Brückner vyjádřit a jen poznamenal: "Zrušili jsme jeho nominaci. Tahle komunikace-nekomunikace trvá už tři roky. Stalo se, nebudu to rozebírat."

Podle reglementu FIFA a UEFA nesmí hráč, který se omluví z reprezentačního utkání, nastoupit za klub pět dní od termínu reprezentačního zápasu. "Nebudeme to uplatňovat, nepůjdeme se Celtikem do konfliktu," dodal vedoucí mužstva a zběhlý fotbalový diplomat Jaroslav Dudl.

Manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, která Jarošíka zastupuje, k tomu Právu řekl: "Jarošík hrát neměl, v týdnu jen rehabilitoval. Trenér Gordon Strachan si ho zavolal den před utkáním a ptal se, jak se cítí. Jirka mu řekl, že to není na sto procent. Přesto jej dal nejprve do širší a poté i do užší nominace k utkání v St. Mirrenu. Na poslední čtyři minuty ho pak poslal na trávník. Jirka telefonoval hned po zápase, aby se vyhnul problémům. Vysvětlení jsme podali i trenéru Brücknerovi. Jarošík chce rozhodně hrát za národní mužstvo. Kdyby tomu bylo jinak, vzdal by se reprezentace oficiálně."

Reklama