Hlavní obsah

Fotbal on-line: Česko vs. Dánsko

PRAHA

Čeští fotbalisté se rozloučí s letošní reprezentační sezónou ve středu večer v přípravném duelu proti Dánsku. Zápas v pražské Toyota Areně začíná ve 20:15 a sledovat jej můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Trenéři obou mužstev dávali své výběry dohromady jen s velkými obtížemi, vrcholící podzimní sezóna a řada zranění ochudila týmy o mnohé opory. Karlu Brücknerovi chybějí především obvyklí klíčoví hráči Tomáš Rosický, Petr Čech a Jan Koller, dánský kouč Morten Olsen je na tom však ještě hůř.

Brücknerovi nakonec zbylo v týmu pouze sedmnáct fotbalistů. V přípravných duelech se může střídat šestkrát, na hřiště by se tak měli dostat všichni nominovaní. Na reprezentační premiéru se může těšit Radek Šírl, kterému kouč nejspíš svěří levou stranu záložní řady. Stanislava Vlčka zase čeká první start pod trenérem Brücknerem, i když podle všeho až v průběhu hry.

V úterý bylo prodáno pouze pět tisíc vstupenek, ale pořadatelé věří, že alespoň polovina dvacetitisícové kapacity letenského hlediště se na utkání zaplní. "Věříme, že nás lidé přijdou podpořit. Rádi bychom se loučili s reprezentačním rokem před plným hledištěm," přál si obránce Tomáš Ujfaluši, kterého čeká debut s kapitánskou páskou.

Reklama

Související témata: