Hlavní obsah

Jednadvacítka se na ME utká s Anglií, Itálií a Srbskem

Čeští fotbaloví reprezentanti do jednadvaceti let se v základní skupině B mistrovství Evropy v Nizozemsku v příštím roce utkají s Anglií, Srbskem a Itálií. Rozhodl o tom páteční los v Arnhemu. Druhou skupinu tvoří domácí Nizozemsko, Belgie, Portugalsko a Izrael. Finálový turnaj se uskuteční od 10. do 23. července.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Svěřenci trenéra Ladislava Škorpila do turnaje vstoupí 11. června, kdy se v Arnhemu utkají s Anglií, jejíž největší hvězdou je ofenzivní hráč Arsenalu Theo Walcott. Čtrnáctého června čeští mladíci nastoupí v Nijmegenu proti Srbsku a o tři dny později zakončí své účinkování v základní skupině duelem proti Itálii v Arnhemu. Dva soupeře mají Češi dobře přečtené: v srpnu v přátelském utkání v Kroměříži se Srbskem prohráli 0:1, minulý týden zase uhráli bezbrankovou remízu v Itálii.

Titul obhajuje Nizozemsko, čeští mladíci se na závěrečném turnaji ME představí poprvé od roku 2002, kdy dokázali ve Švýcarsku zvítězit. Na evropském šampionátu půjde i o účast na olympiádě v roce 2008, kam postoupí čtyři nejlepší týmy z mistrovství. O Peking bude hrát jen sedm celků, protože Anglie se nemůže na olympijský turnaj kvalifikovat.

Mistrovství Evropy odstartuje 10. června. Hrát se bude v Arnhemu, Nijmegenu, Heerenveenu a Groningenu. Ze základních skupin postoupí do vyřazovacích bojů mužstva z první a druhé pozice. Semifinálové duely budou 20. června hostit stadiony v Heerenveenu a Arnhemu, finále se odehraje 23. června v Groningenu.

Skupina A: Nizozemsko, Izrael, Portugalsko, Belgie.
Skupina B: Česká republika, Anglie, Srbsko, Itálie.

Reklama