Hlavní obsah

Hapal je připraven dát ve slovenské reprezentaci šanci také Stochovi. Může vydělat milióny

Bratislava/Praha

Nový trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal je připraven zařadit do kádru i hráče pražské Slavie Miroslava Stocha, kterého předchozí trenér národního mužstva Ján Kozák po neshodách z kádru vyloučil. „Už jsem s ním telefonoval. Chci s ním prodebatovat celou situaci, že se opět může stát členem národního týmu,“ řekl Hapal ve středu na tiskové konferenci v Bratislavě.

Pavel Hapal byl oficiálně jmenován koučem slovenského národního týmu.Video: Ivan Vilček

 
Článek

Předseda Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik připustil, že Stoch může dostat druhou šanci, ale zdůraznil, že výběr hráčů je zcela v kompetenci hlavního trenéra. Hapal potvrdil, že si chce vzít celý realizační tým, s nímž pracoval ve slovenské jednadvacítce. Jeho asistentem bude Oto Brunegraf.

„Když jsem se dozvěděl, že mohu být trenérem slovenské reprezentace, nejdříve jsem tomu nevěřil. Můžu slíbit, že udělám vše proto, abychom potěšili fanoušky slovenského fotbalu," zdůraznil Hapal. Trenér řekl, že na Slovensku je víc doceněný než doma v Česku. „Na Slovensku se mi daří víc než v Čechách," konstatoval. Připustil pak, že utkání v Praze v rámci Ligy národů bude pro něj specifické.

Nový trenér slovenského áčka chce postupně navštívit hráče reprezentačního áčka. „Nejdřív pojedeme za Marekem Hamšíkem a pak za Martinem Škrtelem a Jurajem Kuckou," potvrdil Hapal. Podle nového trenéra bude důležité nastavit v mužstvu jasná pravidla. Hapal připustil, že byl překvapen z toho, že sedm hráčů slovenského áčka nedodrželo životosprávu po utkání s Českem. „Tyto věci si musíme vydiskutovat," uvedl.

Kováčik řekl, že Hapal bude mít základní měsíční plat 15 tisíc euro, tedy více než 380 tisíc korun. „Cílová prémie v případě postupu na mistrovství Evropy je pro trenéra 200 tisíc euro," uvedl předseda fotbalového svazu. Hapal by tedy dostal odměnu přes 5,1 miliónu korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články