Hlavní obsah

Hlavou proti pumelici. Udělám cokoli, abychom nedostali gól, říká šéf české obrany Čelůstka

Gdaňsk

V říjnu se vrátil do reprezentace, bleskově se vyprofiloval do role šéfa obrany. Stoper Ondřej Čelůstka navázal ve čtvrtek v Gdaňsku na svoje vystoupení ze Slovenska a Ukrajiny. Znovu byl jistý, sebevědomý. Zápas s Polskem, který rozhodl gól Jakuba Jankta, zvládl s přehledem.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Polský fotbalista Piotr Zielinski (vlevo) v souboji s Ondřejem Čelůstkou v přípravném utkání v Gdaďsku.

Článek
Fotogalerie

„Snažím se dělat svoji práci nejlíp, jak umím. Jsem rád, že se mi momentálně daří," uvedl Čelůstka, který působí v tureckém Antalyasporu. Takovou personu ve středu obrany český tým dlouho neměl. Z Čelůstky čiší, že pro úspěch týmu je schopný se roztrhat, obětovat se.

Například neváhal nastavit hlavu do dělovky, která směřovala na českou bránu. „Šlo přece o zápas národního mužstva. Udělám v něm cokoli, abychom gól nedostali," prohlásil 29letý Čelůstka.

Skalp účastníka letošního mistrovství světa ho pochopitelně potěšil. K tomu s kolegy z defenzivní řady dokázali uhlídat největší polskou hvězdu, kanonýra Roberta Lewandowského.

Výhru nesmíme přeceňovat, varuje Čelůstka

„Nula vzadu je příjemná. Je to ale práce celého mužstva, které znovu ukázalo, že má zdravý charakter. Musíme si ho na hřiště vzít i v dalších zápasech. Nicméně, výhru nad Poláky nesmíme přeceňovat, pořád se jednalo o přátelák. To hlavní nás čeká v pondělí proti Slovákům," podotkl Čelůstka.

V Edenu půjde o hodně. Ve hře bude setrvání ve druhé Lize národů, a tím i příznivější pozice pro nasazení při prosincovém losu kvalifikace mistrovství Evropy 2020. Na stadion Slavie, ve které kdysi působil, se stoper Antalyasporu vrátí po devíti letech. „O to větší motivaci uspět budu mít," dodal Čeůstka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články