Hlavní obsah

Rosický se Sionkem zažijí první svátky mimo domov

První Vánoce mimo domov prožijí na britských ostrovech fotbaloví reprezentanti Tomáš Rosický a Libor Sionko, tamní ligové soutěže totiž běží i o svátečním čase.

Foto: Steilmann Praha

Reprezentant Tomáš Rosický

Článek

Oba ale prožijí Štědrý den s dobrým pocitem. Rosický se v sobotu vrátil po zranění a svým výkonem pomohl Arsenalu deklasovat Blackburn. Sionko se za Glasgow Rangers zase blýskl gólem a nahrávkou v sobotním duelu proti Aberdeenu.

"Rodina za mnou přijela už týden před svátky a maminka připraví českou štědrovečerní večeři. Mne ale ještě čeká dopoledne trénink s Arsenalem, což je úplné nóvum," přijímá v klidu vánoční fotbalovou realitu kapitán reprezentace Rosický, který v sobotu nastoupil proti Blackburn a už na Štěpána hraje londýnský klub proti Watfordu.

Sionko  prožije Vánoce ve Skotsku s celou rodinou a patnáctiměsíční dcerka Klárka poprvé bude výrazněji vnímat slavnostní atmosféru před příchodem Ježíška.

"Čtyřiadvacátého ještě trénujeme, volno máme jen 25. prosince, a pak už nás čeká souboj na hřišti Invernessu," přibližuje z Glasgowa program Sionko, jenž bude mít na štědrovečerním stole i kapra. "Pomohl mi ho sehnat klubový kuchař, který to nějak zařídil na zdejším rybím trhu," říká Sionko.

Jarošík je už zkušenější

Bohaté zkušenosti s Vánocemi v zahraničí naopak mají Milan Baroš, který bude mít v Birminghamu i rodiče a také Jiří Jarošík. "Budu v Glasgowě s přítelkyní Veronikou a Vánoce si uděláme po česku, i když bez kapra. Já ho stejně moc nejím, spíš to vidím na kuřecí řízky," doplňuje Jarošík, jehož Celtic hrál 23. prosince s Falkirkem a o tři dny později se utká s Dundee.

Na nejkrásnější svátky roku v zahraničí je z Anglie zvyklý také Vladimír Šmicer. "Tentokrát ale budu v Bordeaux, ještě v sobotu večer doma hrajeme s Le Mans. Přijeli za námi tchán Ladislav Vízek s manželkou. I když mám na Vánoce volno, vzhledem k dlouhé rekonvalescenci po zranění jsem nechtěl podstupovat dlouhou cestu do Česka, navíc brzy začínáme s přípravou na další část sezóny a to už chci být stoprocentně fit," vysvětlil důvod setrvání ve Francii fotbalista.

Reklama