Hlavní obsah

Fotbalistky budou hrát o mistrovství Evropy i se Španělkami

Nyon

České fotbalistky se v kvalifikaci mistrovství Evropy v roce 2021 utkají se Španělskem, Polskem, Moldavskem a Ázerbájdžánem. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu. Favoritkami skupiny D budou Španělky, dvanáctý tým světového žebříčku. Českým reprezentantkám, které na mistrovství Evropy ještě nikdy nehrály, patří v pořadí FIFA 31. příčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"Španělsko je favoritem skupiny, my s Polskem se popereme o druhou příčku. Věřím, že s ostatními týmy nezaváháme a získáme body. Polsko je silným soupeřem, minimálně na naší úrovni, vzájemná utkání budou rozhodovat maličkosti a momentální forma a stav kádru," uvedl trenér národního týmu Karel Rada pro web Fotbalové asociace ČR.

Na šampionát v Anglii se přímo probojují vítězové devíti kvalifikačních skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest druhých celků absolvuje baráž o zbylá tři postupová místa. Pořádající Anglie má účast jistou.

Kapitánka Lucie Voňková označila českou skupinu za hratelnou. Vyzdvihla kvality Španělska, ale i Polska, které se v poslední době herně hodně zvedlo. "Takže to určitě nebudou snadní soupeři. Jestli chceme být na špici mezi nejlepšími, musíme začít tyto soupeře porážet a pokud navážeme na výkony z předešlé kvalifikace o mistrovství světa, tak věřím, že to zvládneme," řekla.

Závěrečný turnaj se uskuteční od 11. července do 1. srpna 2021. Finále bude hostit Wembley. Evropský titul budou obhajovat Nizozemky, které předloni ovládly šampionát na domácí půdě.

Reklama