Hlavní obsah

Pudil byl z jednadvacítky poprvé pozván do reprezentace

PRAHA

Liberecký fotbalista Daniel Pudil byl poprvé nominován do reprezentačního výběru, který ve středu čeká přípravné utkání v Belgii. Pudil sice původně měl v pondělí odjet s reprezentační jednadvacítkou na turnaj do Portugalska, ale v neděli byl povolán k seniorskému výběru. Řekl to vedoucí reprezentace do 21 let Ivo Sekerka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Daniel Pudil (vpravo) v dresu Liberce.

Článek

Jednadvacetiletý Pudil by v reprezentačním A týmu mohl nahradit zraněného obránce Ajaxu Amsterodam Zdeňka Grygeru, který se omluvil kvůli problémům se svalem. Univerzál Pudil sice nastupuje nejčastěji jako záložník, ale může zaskočit také jako krajní obránce.

V jednadvacítce, která v úterý na turnaji v Portugalsku hraje se Slovinskem a o dva dny později buď s domácím výběrem, nebo Estonskem, zaujme Pudilovo místo sparťanský obránce Štěpán Kučera.

Pudil je odchovancem pražské Sparty, ale v letenském klubu se nikdy šance v ligovém týmu nedočkal. Proto pak odešel do Blšan, kde před třemi lety v nejvyšší soutěži debutoval. V létě roku 2004 pak po polovině sezony ve chmelařské vísce odešel do Liberce, kde se brzy vypracoval v jednoho z klíčových hráčů mužstva, a v loňské sezóně se také radoval ze zisku ligového titulu.

Pudil má v první lize 66 startů a na kontě šest vstřelených branek, ve výběru do 21 let, s nímž postoupil na červnové mistrovství Evropy do Nizozemska, nasbíral 14 zápasů a vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: