Hlavní obsah

Rozehnal: Chceme ukázat formu před kvalifikací

Příjemné vzpomínky na dějiště středečního utkání mezi Belgií a Českem má David Rozehnal. Obránce před odchodem do francouzského Paris St. Germain hrál v Bruggách a na stadiónu krále Boudewijna zvedl nad hlavu pohár pro vítěze belgického poháru. Domácí výběr je podle Rozehnala ideálním soupeřem na rozehrání. "Chceme předvést formu před kvalifikací," řekl v úterý novinářům Rozehnal.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Jak se těšíte na přípravu s Belgií?Těším se moc. Vracím se na stadión, na kterém jsem vyhrál belgický pohár a hrál další finále. Doufám, že přijde hodně lidí a bude výborná atmosféra.

Kolik hráčů z týmu soupeře znáte?Bude tam hodně kluků, se kterými jsem hrával. Ale nějakou extra partu jsme v Bruggách neměli, ve spojení jsem spíš s cizinci.

Ale nominaci Belgie jste sledoval...Samozřejmě sledoval, asi pět nominovaných jsou moji bývalí spoluhráči z Brugg.

Byl jste se tam už po přestupu do Paris St. Germain podívat?Zatím ne. V průběhu sezóny se snad s manželkou Peťkou do Brugg dostaneme, máme to z Francie blízko.

Co od středečního utkání očekáváte?Belgie je dobrý soupeř na rozehrání před Německem. Oni se chtějí ukázat proti silnému soupeři, my se taky musíme předvést. A ukázat formu před kvalifikací.

Reklama

Související témata: