Hlavní obsah

Němci si oddechli, generálka na ČR se jim vydařila

Úleva je znát z komentářů německého tisku po středečním přípravném fotbalovém utkání, ve kterém Němci porazili Švýcary 3:1. Deníky s potěšením zaznamenávají, že před blížícím se klíčovým utkáním Němců s Čechy v kvalifikaci na evropský šampionát útočná dvojice Kevin Kuranyi a Mario Gomez nahradila zraněného Miroslava Kloseho a potrestaného Lukase Podolského.

Článek

"Generální zkouška na nejdůležitější kvalifikační utkání v březnu proti Česku se vydařila," napsal Die Welt. Návrat Kuranyiho a debut Gomeze podle listu "přivedly německý výběr na vítěznou cestu" a trenér Joachim Löw v nich našel alternativní dvojici.

Zápas se Švýcary prý nebyl žádnou ohromující fotbalovou slavností, ale milým startem do nového roku. Trenér Löw žádal od hráčů úspěšný start, i když vlastně o nic nešlo: hrát rychle, útočit a dosáhnout rychlého gólu. "Mužstvo mu nakonec vyhovělo," pokračuje deník s tím, že v Praze ale půjde 24. března o vedení v tabulce. "Česko přitom bude lepší a aktivnější soupeř," dodává Die Welt ke hře švýcarských fotbalistů.

Osvěžení unavených duší

Berliner Zeitung považuje středeční německé vítězství za "osvěžení unavených duší" německých hráčů. To platilo zejména pro Michaela Ballacka, jehož v minulých týdnech anglický tisk pranýřuje jako příčinu herního úpadku klubu Chelsea. List ale připomíná, že hlavně v první půli nebyla vidět rychlá hra, kterou trenér Löw tak vehementně propaguje.

Sächsische Zeitung má radost, že se osvědčili útočníci Gomez a Kuranyi. Už proto, že trenér Löw vyhlásil první reprezentační zápas roku za "velký test útočníků".

Švýcarský sportovní server sport1.ch soudí, že německý výběr je na zápas s Čechy dobře vyzbrojen. "V generální zkoušce na vrchol kvalifikační skupiny s Českem německý tým obstál bravurně," uvádí. Na druhé straně přiznává, že Švýcaři nebyli pro Němce kýženým prubířským kamenem.

Reklama

Související témata: