Hlavní obsah

Už žádné vtípky o popelníku! Zelenka na omluvu postavil vlastní stadion. Jak se vám líbí?

Beroun

Nejspíš už nikdy žádný vtípek o popelníku z pusy nevypustí. Postavil se k trapasu čelem a omluvu si poctivě odpracoval. Fotbalový expert Luděk Zelenka označil v přímém přenosu České televize maketu stadionu slavného finále MS 1962 za popelník a vzbudil nevoli diváků. Společnost vyrábějící modely ho pozvala do firmy a nechala ho stánek v Santiago de Chile vlastnoručně vyrobit. Na reportáž se můžete podívat v přiloženém videu.

Zelenka postavil stadion

 
Článek

Fotbalisté Brazílie po dlouhých 63 letech zavítali do Prahy a studio České televize v Edenu ozdobil také model stadionu v Santiago de Chile, kde se hrálo finále MS 1962.

„Já myslel, že je to popelník," zavtipkoval dobře naladěný expert Luděk Zelenka.

Foto: Sport.cz

Luděk Zelenka v pilné hodinářské práci...

Se zlou se však potázal, na sociálních sítích se dočkal velké kritiky.

Trapas se nakonec v dobré obrátil. Bývalý ligový hráč přijal pozvání společnosti Tarespa v Berouně, kde se modely fotbalových stadionů vyrábí. Sám si pak vyzkoušel jednotlivé kroky potřebné ke kompletaci modelu Estadio Nacional de Chile, od lepení vlajek, přípravu hřiště až po vysypání kamínků představujících fanoušky.

Výtěžek půjde na charitativní účely

„Myslel jsem si, že půjde o srandičku, kterou zvládnu levou zadní. Jelikož jsem však nikdy nebyl příliš manuálně zručný, tak to docela bolelo," usmívá se Zelenka, který na jemnou práci vyfasoval i firemní zástěru.

Foto: Sport.cz

Jak se vám líbí? Výsledné dílko Luďka Zelenky...

Jeho výrobek teď bude v spolupráci s fotbalovou reprezentací vydražen a výtěžek půjde na konto Nadačního fondu Kapka naděje.

„Jsme rádi, že se pan Zelenka k vtipu ve studiu při utkání s Brazílií postavil čelem a vyzkoušel si, že za každým naším modelem jsou hodiny poctivé ruční práce," poukazuje marketingový ředitel firmy Michal Špaček.

Reklama

Související témata: