Hlavní obsah

Nejlevnější vstupenky na Euro budou za 1270 korun

BASILEJ

Nejlevnější vstupenka na mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2008 v Rakousku a Švýcarsku přijde na 45 eur, což je 1270 korun. Organizátoři tak nedodrželi slib, že lístky budou levnější než na loňském světovém šampionátu v Německu. Tam se dala koupit vstupenka už za 35 eur.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Mírné snížení představují jen nejdražší lístky na finále, místo 600 eur loni v Berlíně zaplatí zájemce za zápas ve Vídni 550 eur.

Pořadatelé dnes v Basileji zveřejnili ceny a zároveň odstartovali prodej po internetu. Objednávky okamžitě zahltily internetovou stránku, přestože organizační výbor upozornil, že tentokrát neplatí pravidlo "Kdo dřív přijde". Všechny objednávky, které dojdou do konce března, totiž budou slosovány.

V první fázi se objednávají lístky naslepo, protože ještě není znám program šampionátu a dokonce ani postupující týmy. Tímto způsobem bude rozdělena třetina z 1,050 000 vstupenek. Dalších 38 procent je rezervováno pro jednotlivé národní federace, zbytek si rozeberou sponzoři a oficiální hosté.

Ceny vstupenek na jednotlivé zápasy ve skupině se pohybují od 45 do 110 eur a každý zájemce si může objednat maximálně čtyři na jedno utkání. Nejnižší kategorie na čtvrtfinále stojí 60, na semifinále 80 a na finále 160 eur. Balíček na tři zápasy jednoho týmu ve skupině lze pořídit za 240 eur. Pokud mužstvo na ME nepostoupí, budou objednávky zrušeny a peníze vráceny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články