Hlavní obsah

Trenér německých fotbalistů má potíže se sestavou

Necelé dva týdny před kvalifikačním utkáním v Praze proti českému týmu řeší trenér německých fotbalistů Joachim Löw personální krizi. K potrestaným Klosemu a Fritzemu přibylo v posledních dnech množství zraněných hráčů a kouč bije na poplach. Klíčový zápas kvalifikace o účast na mistrovství Evropy se hraje v sobotu 24. března na Letné.

Článek

Löw dnes společně s asistentem Hansem-Dieterem Flickem sečetl ztráty a zatím se dopočítal k jistému číslu pět. Vedle dvou hráčů, kteří pykají za žluté karty, jsou zraněni útočníci Mario Gomez, Oliver Neuville a záložník Tim Borowski. Navíc vážně hrozí absence obránce Arneho Friedricha a útočníka Mike Hankeho, kteří mají rovněž zdravotní problémy.

"Především situace v útoku je hodně napnutá. Musíme udělat cokoli, abychom měli pro zápas v Praze co nejvíce zdravých hráčů," řekl trenér Löw agentuře DPA. "Situace se mění hodně rychle. Ještě před několika týdny jsme měli na výběr do základní sestavy několik útočníků..." povzdechl si nástupce úspěšného Jürgena Klinsmanna, jemuž dělal do mistrovství světa asistenta.

Zřejmě nastoupí Podolski a Kurányi

Na rozdíl od svého českého kolegy Karla Brücknera, jenž oznámí nominaci na očekávaný duel už v úterý, zveřejní Löw složení týmu v pátek. Dá se však očekávat, že minimálně složení útoku se i vzhledem k absencím obejde bez překvapení. Pro pražské utkání nemá kouč podle DPA téměř jinou možnost než nasadit duo Lukas Podolski, Kevin Kurányi, jemuž by měl krýt záda Jan Schlaudraff z Cách.

Německá reprezentace se sejde příští úterý ve Frankfurtu nad Mohanem, po sobotním utkání na Letné ji čeká přípravný duel s Dánskem. Bronzový tým z loňského MS vede tabulku kvalifikační skupiny o skóre před Českem.

Reklama

Související témata: