Hlavní obsah

Koller chce svou pohodu z Monaka přenést i do duelu s Německem

MONAKO

Nepovedený začátek sezony je zapomenut. Český fotbalový reprezentant Jan Koller se svým Monakem po špatném startu ve francouzské lize stoupá tabulkou a po sérii pěti zápasů bez prohry začíná dokonce pomalu pošilhávat po pohárových příčkách. Český útočník se cítí ve formě a věří, že ji prodá i v nadcházejícím kvalifikačním utkání s Německem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jan Koller

Článek

"Po té vánoční pauze se cítím velmi dobře. Doufám, že to bude takhle pokračovat," řekl v neděli v telefonickém rozhovoru s ČTK Koller. Pryč jsou i jeho patálie s poraněným stehenním svalem z minulého roku, kvůli nimž přišel o většinu světového šampionátu v Německu a část podzimní sezony. "Je důležité, že jsem zdravotně fit a že nemám žádné zranění," pochvaloval si český ostrostřelec.

Jeho pohodu umocňují i poslední výsledky Monaka. Knížecí klub se na začátku ročníku potácel okolo sestupových příček, ale po zimní přestávce zabral a z posledních osmi utkání prohrál jen jediné. "Atmosféra v týmu je o mnoho lepší než na začátku. Po Novém roce se výsledky zlepšily a my už neprohráváme," konstatoval Koller.

Po sobotní výhře nad osmnáctým celkem tabulky Nantes se Monako opět posunulo vzhůru, již na desátou pozici. "Je důležité, že jsme je jako konkurenta v souboji ohrožených týmů porazili. My už jsme teď na tom lépe. V prvním poločase jsme byli jasně lepší. Dali gól v podstatě z jediné šance, do jiné jsme je nepustili. Nám se ale podařilo do poločasu ještě skóre otočit. V druhém už měli více možností, ke konci hráli vabank, ale nám se to nakonec povedlo udržet," vyprávěl Koller.

Postup do Poháru UEFA není nemožný

Sám se do střelecké listiny tentokrát nezapsal, a nenavázal tak na svoji trefu z minulého kola na hřišti Toulouse. "V druhé půli za stavu 2:1 jsem se dostal do šance. Střílel jsem z hranice vápna a skončilo to těsně nad," popsal obrovitý útočník svoji největší možnost.

Přestože se jeho pokus neujal, Monako se opět přiblížilo pohárovým příčkám. Na čtvrté místo zajišťující start v Poháru UEFA nyní ztrácí pět bodů. "To rozhodně není nepřekonatelné. S tím se ještě dá něco dělat," uvedl rodák ze Smetanovy Lhoty. Už si prý zvykl i na slabší monacké návštěvy. "Je to samozřejmě něco jiného než v Dortmundu. Tady chodí v průměru sedm tisíc, v sobotu přišlo deset. Ale s tím jsem do toho (přestupu) šel," prohlásil Koller.

V Německu vidí Koller velkého soupeře

Všechny své fotbalové myšlenky ale už nyní upíná k sobotnímu kvalifikačnímu utkání české reprezentace o postup na mistrovství Evropy proti Německu. "Teď už víc koukám na naší ligu. Bude to velký zápas, moc se těším. Musím se na to stoprocentně připravit, je to hodně důležitý dvojzápas," připomněl i následný duel s papírově slabším Kyprem.

Německo považuje Koller za špičkové světové mužstvo. "Vidím v nich velkého soupeře. Po mistrovství v Portugalsku provedli velkou generační výměnu, mužstvo šikovně doplnili mladými kluky," všiml si vysoký útočník. Stejně jako trenér národního celku Karel Brückner si nemyslí, že by absence několika opor německou reprezentaci oslabila. "Z hvězd jim chybí vlastně jen Klose, ale mají další kvalitní útočníky, jako je Kuranyi. Bude to velmi dobrý soupeř," uvedl Koller.

V národním mužstvu má na kontě již 48 přesných zásahů a fanoušci doufají, že své kanonýrské schopnosti prodá i proti Německu. "Tak to nevím. Hlavní a důležité bude, abychom to zvládli jako mužstvo. Kdo dá góly, je jedno," uzavřel Koller, který v neděli dopoledne odletěl do Čech. Se spoluhráči z týmu se sejde v pondělí po poledni v hotelu Praha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články