Hlavní obsah

Brückner dodatečně povolal Davida Jarolíma, Lafata má virózu

PRAHA

Trenér českých fotbalistů Karel Brückner na pondělní sraz týmu dodatečně pozval Davida Jarolíma z Hamburku. Důvodem není zranění žádného hráče, jen rozšíření variant pro středovou řadu. Nikdo z dvacítky nominovaných se trenérovi totiž zatím neomluvil. David Lafata se sice doma léčí s virózou, ale do sobotního zápasu s Německem bude zřejmě fit.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Jarolím na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Trenér už v úterý oznámil dvacet jmen a pochvaloval si, že mužstvo zatím netrápí žádné výrazné zdravotní komplikace. A ani sobota na tom zřejmě nic nezměnila. Přesto se Brückner rozhodl povolat ještě Jarolíma, který v původním výběru trochu nečekaně scházel. ČTK o tom informoval mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Hamburský záložník v reprezentaci odehrál zatím osm zápasů, většinou v roli střídajícího náhradníka. Trenér s ním počítá jako s alternativou do středu zálohy na místo, kde hraje Rosický nebo Matějovský.

Lafatu Austrie pustila do Čech 

Jedinou nemocnou výjimkou je Lafata, který se v sobotním ligovém utkání Austrie Vídeň neobjevil překvapivě ani mezi náhradníky. Důvodem byly vysoké teploty. "Už v pátek ho raději vedení klubu poslalo domů do Čech, aby se do srazu reprezentace stačil doléčit. Bylo totiž jasné, že na sobotní zápas nemůže být k dispozici," vysvětlil pro ČTK hráčův agent Ondrej Chovanec.

Dá se ale předpokládat, že do příští soboty bude útočník už v pořádku. "Na srazu se bude normálně hlásit, reprezentační lékaři rozhodnou o dalším průběhu léčby," uvedl mluvčí národního týmu, podle kterého zatím vedení mužstva nemá informace o jiných zdravotních potížích povolaných hráčů.

Trénovat se bude na Spartě

Tým začne desetidenní soustředění společným obědem, odpoledne pak vyběhnou fotbalisté k první přípravě. Ta se uskuteční neobvykle na tréninkovém stadionu Sparty Praha v areálu letenské Toyota Areny. Na tradiční tréninkové ploše na stadionu Evžena Rošického se totiž bude ve stejné době hrát ligový zápas Slavia - Brno a na hlavním hřišti sparťanského stadionu se zase budou měnit některé části trávníku, aby do sobotního duelu s Němci byl v dokonalém stavu.

V Praze budou fotbalisté až do úterý 27. března, kdy odjedou do Liberce. Tam je čeká o den později druhý kvalifikační duel proti Kypru. Během svého pobytu na severu Čech budou bydlet v Club hotelu Břízky v Jablonci nad Nisou.

Němci dorazí do Prahy v pátek, jejich přechodným bydlištěm bude hotel Four Seasons v centru Prahy; do vlasti se tým vrátí druhý den dopoledne. Na letišti se bude míjet s Kypřany, kteří přijedou nezvykle tři dny před zápasem a jejich libereckým "domovem" bude hotel v komplexu Babylon.

Utkání s Německem bude rozhodovat Ital Roberto Rosetti, proti Kypru Chorvat Iran Bebek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články