Hlavní obsah

Útočník Lafata marodí s chřipkou, ale na sraz přijede

Chřipka upoutala na postel fotbalového reprezentanta Davida Lafatu. Pětadvacetiletý útočník kvůli viróze vynechal sobotní vítězný ligový duel Austrie Vídeň s Riedem, ale reprezentační trenér Karel Brückner by o svého žolíka přijít neměl. "Na pondělní sraz určitě přijedu," ujistil dnes Lafata v rozhovoru s ČTK.

Článek

Zimní posilu Austrie schvátil těsně před Riedem chřipkový bacil. Klub dal nemocnému útočníkovi volno a pustil ho na léčení domů. "Od pátku mám teploty. Doktoři z Austrie mi dali prášky, ležím a potím se a uvidím, jak se budu cítit v pondělí. Ale dneska mám pořád ještě teplotu," uvedl Lafata.

Pondělní sraz si autor dvou reprezentačních gólů nenechá ujít. Už proto, aby si ho prohlédli týmoví lékaři. "Doufám, že už to bude lepší. Zatím nevím, jestli se to na mně může nějak podepsat, hlavně, abych byl zdravý. Uvidíme na srazu," konstatoval Lafata.

Věří, že v případě brzkého uzdravení by příliš neměl utrpět ani jeho fyzický fond. "Tréninkový výpadek zatím není velký. Akorát v pátek a sobotní zápas, to bych mohl rychle dohnat," podotkl Lafata.

U jarního procitnutí Austrie bývalý jablonecký a českobudějovický útočník v sobotu chyběl. Vídeňský klub pokračuje ve spanilé jízdě; brankou v nastavení udolal Ried 2:1 a v tabulce vyletěl z posledního už na šesté místo. "Viděl jsem jenom góly v televizi, ležel jsem v posteli. Je výborné, že se vyhrálo a rychle se vzdalujeme z pásma sestupu," řekl Lafata.

Reklama

Související témata: