Hlavní obsah

Po posledním tréninku má Brückner o sestavě jasno

PRAHA

Poslední náročný trénink v plném zatížení mají za sebou fotbaloví reprezentanti, kteří se připravují v Praze na sobotní kvalifikační utkání s Německem. Dopoledne absolvovali na Strahově další ze série uzavřených tréninků, nyní mají před sebou už pouze páteční oficiální přípravu v Toyota Areně. Na zbytek dne dostali volno a trenér Karel Brückner se novinářům svěřil, že už má o sestavě jasno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kouč Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Brána stadionu Evžena Rošického zůstala znovu uzavřena a za ní pilovali fotbalisté taktiku, s níž vyrazí na Němce. Trenér na přípravě už přivítal i slávistického útočníka Stanislava Vlčka, kterého ráno povolal do mužstva.

Kouč stále nevylučuje, že na příští duel s Kyprem využije služeb nemocného Davida Lafaty. "Ještě je možné, že do druhého utkání naskočí, ale teď by bylo příliš brzy. V pondělí ho lékaři vyšetří a uvidíme. V žádném případě nechceme riskovat Davidovo zdraví," vysvětlil Brückner.

Dnešní trénink byl ostřejší, ale podle Brücknera byla pro hráče nejnáročnějším dnem středa. "Teď už přichází předzápasové doladění. V pátek bude čas na poradu i videa, v sobotu ještě taktická porada," připomněl kouč.

O sestavě prý už má Brückner jasno. "Je to tak na 95 procent, a to hlavně proto, že se ještě může něco stát. O základních věcech už jsme ale rozhodnuti," prohlásil trenér.

Reklama