Hlavní obsah

Skandál v reprezentaci: Petržela je tvrdý, Vízek mírný

PRAHA

Absolutně žádné pochopení pro prohřešek hráčů nemá trenér Olomouce Vlastimil Petržela. „Měli by se koncentrovat na další zápas. Takový prohřešek je hrozný a neomluvitelný bez ohledu na to, jestli na pokojích byla děvčata, nebo šlo jen o popíjení alkoholu,“ kroutí hlavou.

Článek

„Já jsem proti takovým prohřeškům vysazený a po hráčích požaduji absolutní disciplínu. Alkohol prostě k životu profesionálního sportovce v plné sezóně nepatří. Přece se na srazy národního týmu nesjíždějí, aby popíjeli,“ diví se Petržela.

V otázce konzumace alkoholu v hotelu a možné přítomnosti dámské společnosti zastává radikální názor. „Vím, že budu za špatného, ale myslím si, že to asi nebylo poprvé. Čekal jsem, že to někdy vyjde najevo,“ prohlašuje zkušený trenér. Odmítá názor, že provinilci měli být z kádru národního mužstva vyřazeni. „Těžko může Karel Brückner někoho vylučovat, když nemá adekvátní náhradu.“

Vízek má malou omluvu

Bývalý útočník Dukly a reprezentace Ladislav Vízek malou omluvu pro nynější reprezentanty má… „Je pochopitelné, že po takovém nepovedeném utkání si kluci sedli a chtěli si všechno vyříkat. To ke sportu patří,“ míní. „V naší době to nebylo jiné. Taky jsme zašli na pivo a vše si řekli na rovinu,“ doplňuje. Pokud však v hotelu měli hráči dámskou společnost, je to i podle Vízka za hranou. „To je průšvih. To by tam být nemělo,“ říká rázně.

Při podobném případu ve Švédsku před necelým rokem byla trojice reprezentantů Ibrahimovič, Mellberg a Wilhelmsson pro výrazné překročení večerky před mezistátním utkáním okamžitě vyloučena z kádru.

Reklama