Hlavní obsah

Brückner: Atmosféra v týmu je adekvátní maléru

LIBEREC

Atmosféra ve fotbalové reprezentaci je před středečním duelem s Kyprem poznamenána skandálem s noční oslavou narozenin Tomáše Ujfalušiho po zápase s Německem. Trenér Karel Brückner i kapitán Tomáš Rosický se v úterý před novináři nechtěli už podrobně vracet k sobotním událostem, ale tvrdili, že na náladě v týmu je aféra stále patrná.

Článek

Brückner znovu vysvětlil, proč nebyl nikdo z hráčů vyřazen z mužstva. "Musím zopakovat, že hráči předstoupili s tím, že se na porušení podílel celý tým. Proto bych musel domů poslat všechny hráče a s Kyprem by neměl kdo hrát," prohlásil kouč, který už nepůsobil tak zaraženým dojmem, jako když před novináře předstoupil v pondělí.

Atmosféra prý není špatná, ale je prý znát, co se stalo. "Atmosféra je adekvátní tomu maléru," řekl Brückner, jenž měl pohovory s Rosickým i Petrem Čechem, kterým prý věří.

Někteří reprezentanti se podle informací deníku Šíp po sobotní prohře s Německem opíjeli v hotelu a v časných ranních hodinách se bavili ve společnosti několika prostitutek. Hráči připustili, že se chovali nevhodně, za což se omluvili, dámskou návštěvu však popřeli.

Brückner se neobává ani reakce publika. "Už jsme zažili různé nálady, a i s tímto malérem musíme Kypr porazit," tvrdí kouč. Znovu zopakoval, že se ke skandálu vrátí ještě po skončení této reprezentační akce. Může být liberecký duel jeho posledním na reprezentační lavičce? "Mám nějaké znění své smlouvy a podle toho se zachovám," řekl mnohoznačně.

Rosický prohlásil, že jasnou odpovědí fotbalistů po aféře může být vítězství nad Kyprem. "V sobotu jsme přišli o tři body, ale nic významného se v tabulce nestalo. Pokud bychom ztratili i nyní, už by to naše plány komplikovalo," uvedl záložník Arsenalu.

Podle něj vztahy mezi hráči nijak narušeny nejsou. "Na náladě to samozřejmě nikomu nepřidá, každý na to musel myslet. Bude to i proto výjimečný zápas, ale věřím, že se s tím vyrovnáme. Jak budou reagovat lidé, samozřejmě nemohu odhadnout," prohlásil Rosický.

Reklama

Související témata: