Hlavní obsah

Člen ČMFS vyzval Košťála, ať opustí reprezentaci

PRAHA

K rezignaci vyzývá manažera fotbalové reprezentace Vlastimila Košťála jeden z moravských členů výkonného výboru fotbalového svazu Dalibor Kučera. Jaké uvádí důvody? Výkonnostní úpadek týmu, s nikým nekonzultované prodloužení smlouvy s trenérem Brücknerem a také skandální chování hráčů po utkání s Němci.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Jako manažer a tudíž osoba s největší odpovědností za chod mužstva jste nedokázal ze skandální události vyvodit jiné, než smích budící potrestání... O chlapské a transparentní omluvě vedení a hráčů nemluvě,“ píše Kučera ve výzvě Košťálovi ve zjevné narážce na miliónovou pokutu, jež je pro hvězdy národního týmu miniaturním trestem.

Košťál, zároveň místopředseda svazu, ani náznakem nedal po utkání s Německem najevo, že by o odchodu třeba jen začal uvažovat. Zastání nalézá v dalších lidech z vedení. „Je to od pana Kučery ubohý populismus,“ vyjádřil se předseda svazu Pavel Mokrý s tím, že je pro něj nepřijatelné „řešení interních záležitostí na veřejnosti“. Jednat o situaci má vedení svazu v dubnu.

Odmítavě na výzvu reagují i další členové výkonného výboru, pro něž je hlavním argumentem to, že národní tým má postup stále ve svých rukou. „Tak proč by měl manažer rezignovat?“ položil si řečnickou otázku Radek Bělák.

Reklama

Související témata: